.:: Kultsu.net - Omistaja ::.

Omistaja

Olen Mia Kataja, vuonna -92 syntynyt täysin koiramaailmaan hurahtanut koiraharrastaja. Pienestä pitäen eläimet ovat olleet isona osana elämääni, niin omat kuin hoidokitkin. Toimin nuorempana dog-/catsitterinä sekä vietin 5-7 päivää viikosta hevostallilla hoitohevosteni parissa sekä tallitöitä tehden. On ollut hyvin opettavaista saada hoitaa monenlaisia eläimiä liskoista hevosiin, sellaisia, joita itsellä ei ole ollut mahdollisuutta omistaa. Eniten sydäntäni lähellä ovat kuitenkin koirat, joiden kanssa olenkin kokeillut harrastustoimintaa hyvin laidasta laitaan.

Tämän hetkiseen laumaamme kuuluu kultainennoutaja Debbie sekä kotikissat Eros, Emma ja Tinka, joista Tinka on tullut meille kodinvaihtajana erittäin huonossa kunnossa. Kissat toimittavat hyvää sohvanlämmittäjän ja seuraneidin virkaa ulkoillen satunnaisesti valjaissa sekä ulkotarhassa, johon niillä on vapaapääsy ikkunasta. Eros on kissoistamme innokkain lenkkeiliä ja kulkeekin hihnassa aivan kuin koira konsanaan. Myös Emma viihtyy valjaissa ja pääsee välillä pihalle hengailemaan ja joskus jopa innostuu lähtemään lenkille. Pikkuhiljaa on alkanut Emmakin kulkemaan reippaasti valjaissa ilman jatkuvaa pysähtelyä. Tinka ei niinkään välitä valjaissa olosta.

Kultainennoutaja Lili (Sarnell Pet On My Mind) oli minun ensimmäinen koirani, jonka sain pitkän odotuksen päätteeksi ollessani 13-vuotias. Lilin kanssa kokeiltiin monen monta lajia, joista meidän suosikeiksemme nousivat agility sekä mejä. Nome touhujakin treenailtiin ihan hyvällä menestyksellä niin dummyillä kuin riistallakin. Lilin kanssa vanhemmiten keskityttiinkin lähinnä hauskanpitoon yhdessä tekemisen merkeissä.

Diecel, äijen äijä, ikuinen teini. Diecel tuli minulle puolivahingossa, kun tarjoutui tilaisuus saada unelmat toteen tekemällä töitä kasvattajalle. Diecel oli aivan mahtava persoona ja opetti minulle hyvin paljon koirien koulutuksesta ja koirien hennoista sekä huomaamattomista elekielistä. Diecel oli itselleni se the koira, joka auttoi voittamaan omassa elämässä eteen tulleet vaikeudet ja oli se tuki ja turva, jonka vieressä oli aina hyvä olla. Sen lisäksi, että Diecel oli koirana ja kaverina lyömätön, oli se myös ihan mahtava harrastuskaveri. Diecel teki aina kaiken 110prosenttisesti, se rakasti kaikkea tekemistä ja omasi korkean miellyttämisenhalun. Suosikki harrastukseksi meille valikoitui agility, joka vauhdikkuudessaan sopi meille kuin nenä päähän. Myös Ralli-tokoa sekä PK-hakua ja PK-jälkeä kokeilimme. Näyttelyissä kävimme muutaman kerran, mutta lopetimme, koska Didi ei selkeästi nauttinut siellä olosta.

Uusinpana vahvistuksena laumassamme on pieni kultainennoutaja Debbie, joka on meillä sijoituksessa. Debbien kanssa on jo keritty kokeilemaan montaa harrastusta - Nomea, Agilityä, Vepeä, Tokoa, Rally-Tokoa sekä näyttelyitä. Debbie on osoittanut olevansa hyvin monipuolinen harrastuskoira. Pääpaino harrastamisessa on rodunomaisissa lajeissa. Debbie on suorittanut noutajien taipumuskokeen hyväksytysti ja tavoitteenamme olisi suunnata niin NOME-B kuin WT kokeisiin. Olemme käyneet myös käytännön metsällä ja tarkoitus olisi metsälle suunnata jatkossakin! Näyttelyissäkään ei ole tarvinnut tämän neidin kanssa hävetä ja siellä jatkossakin tullaan silloin tällöin pyörähtämään.

- Mia Kataja

Olen jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä:

Kennelliitto
Golden Ring ry
Suomen Noutajakoirajärjestö ry
Satakunnan Noutajakoirayhdistys ry
© 2005-2020 Mia Kataja
Headerin kuvat © Mia Kataja & Maarit Martikainen
Footerin kuva © Mikko Samuli

all rights reserved!