.:: Kultsu.net - Omistaja ::.

Omistaja

Olen Mia Kataja, 25-vuotias Auralainen nuori nainen. Pienestä pitäen eläimet ovat olleet isona osana elämääni, niin omat kuin hoidokitkin. Toimin nuorempana dog-/catsitterinä sekä vietin 5-7 päivää viikosta hevostallilla hoitohevosteni parissa sekä tallitöitä tehden. On ollut hyvin opettavaista saada hoitaa monenlaisia eläimiä liskoista hevosiin, sellaisia, joita itsellä ei ole ollut mahdollisuutta omistaa. Eniten sydäntäni lähellä ovat kuitenkin koirat, joiden kanssa olenkin kokeillut harrastustoimintaa hyvin laidasta laitaan.

Tämän hetkiseen laumaamme kuuluu suursnautseri Diecel, kultainennoutaja Debbie sekä kotikissat Eros, Emma, Tinka ja Kina, joista Tinka on tullut meille kodinvaihtajana erittäin huonossa kunnossa. Kissat toimittavat hyvää sohvanlämmittäjän ja seuraneidin virkaa ulkoillen satunnaisesti valjaissa sekä ulkotarhassa, johon niillä on vapaapääsy makuuhuoneen ikkunasta. Eros on kissoistamme innokkain lenkkeiliä ja kollipoika pääseekin välillä mukaan, kun koirien kanssa mennään pienempi hihnalenkki. Vanhemmat tytöt eivät nykyisessä asuinpaikassamme lenkkeile lainkaan, koska ovat luonteeltaan sen verran arempia lähiön äänien suhteen. Nuorin on aloitellut valjas harjoitteluja hyvällä menestyksellä ja onkin ollut todella rohkea heti ensi ulkoilustaan lähtien. Varmasti pian pääsee tämä pieni valkoinen tyttö myös mukaan lenkeille.

Kultainennoutaja Lili (Sarnell Pet On My Mind) oli minun ensimmäinen koirani, jonka sain pitkän odotuksen päätteeksi ollessani 13-vuotias. Lilin kanssa kokeiltiin monen monta lajia, joista meidän suosikeiksemme nousivat agility sekä mejä. Nome touhujakin treenailtiin ihan hyvällä menestyksellä niin dummyillä kuin riistallakin. Lilin kanssa vanhemmiten keskityttiinkin lähinnä hauskanpitoon yhdessä tekemisen merkeissä.

Diecel, äijen äijä, meidän ikuinen teini. Diecelin kanssa on lähdetty harrastusten mailmaan rennon letkeellä asenteella eikä oteta paineita kisojen suhteen. Diecelin kanssa pääsääntöiset treenauksen kohteet ovat agility sekä rally-toko. Haaveissamme oli päästä harrastamaan suojelua, mutta viettitestin myötä hautasimme ne haaveet ja keskitymme nyt muihin lajeihin. Tulevaisuudessa Didin kanssa olisi tarkoitus treenata mejää ja mahdollisesti käväistä kokeessa tai parissa. Agilityn suhteen toivomme menestystä myös kisarintamalla, koska siihen toden totta pojalla on ainesta! Olemme käyneet myös luonnetestissä hienolla tuloksella ja jatkossa mahdollisesti käydään vielä AD-koe suorittamassa. Näyttelyissä ollaan käyty parisen kertaa ja varmaan vielä joskus pyörähdetään kehänauhojen sisällä.

Uusinpana vahvistuksena laumassamme on pieni kultainennoutaja Debbie, joka on meillä sijoituksessa. Debbie aloitti jo pienenä agilityhallilla mukana käymisen ja toivonkin, että siitä saadaan meille hyvä yhteinen harrastus. Debbie treenaa aktiivisesti myös nome juttuja ja tulevaisuuden suunnitelmissa häämöttää toivottavasti taipparit. Tokoa ja rally-tokoa hömpsötellään ja katsellaan lähteekö yhteinen sävel niissä etenemään. Mejä myös Debbien kanssa kiinnostaa, mutta annetaan pennun kasvaa ennen suurempien suunnitelmien tekoa.

- Mia Kataja

Olen jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä:

© 2005-2018 Mia Kataja
Footerin kuva © Mikko Samuli

all rights reserved!