Mia & Jari Kataja
huiskun @ gmail.com
Aura / Finland

päivitetty: 14.12.2017
( uutiset, debbie )

Mia Kataja

Olen Mia Kataja, 25-vuotias Auralainen nuori nainen. Pienestä pitäen eläimet ovat olleet isona osana elämääni, niin omat kuin hoidokitkin. Toimin nuorempana dog-/catsitterinä sekä vietin 5-7 päivää viikosta hevostallilla hoitohevosteni parissa sekä tallitöitä tehden. On ollut hyvin opettavaista saada hoitaa monenlaisia eläimiä liskoista hevosiin, sellaisia, joita itsellä ei ole ollut mahdollisuutta omistaa. Eniten sydäntäni lähellä ovat kuitenkin koirat, joiden kanssa olenkin kokeillut harrastustoimintaa hyvin laidasta laitaan.

Tämän hetkiseen laumaamme kuuluu suursnautseri Diecel, kultainennoutaja Debbie sekä kotikissat Eros, Emma, Tinka ja Kina, joista Tinka on tullut meille kodinvaihtajana erittäin huonossa kunnossa. Kissat toimittavat hyvää sohvanlämmittäjän ja seuraneidin virkaa ulkoillen satunnaisesti valjaissa sekä ulkotarhassa, johon niillä on vapaapääsy makuuhuoneen ikkunasta. Eros on kissoistamme innokkain lenkkeiliä ja kollipoika pääseekin välillä mukaan, kun koirien kanssa mennään pienempi hihnalenkki. Vanhemmat tytöt eivät nykyisessä asuinpaikassamme lenkkeile lainkaan, koska ovat luonteeltaan sen verran arempia lähiön äänien suhteen. Nuorin on aloitellut valjas harjoitteluja hyvällä menestyksellä ja onkin ollut todella rohkea heti ensi ulkoilustaan lähtien. Varmasti pian pääsee tämä pieni valkoinen tyttö myös mukaan lenkeille.

Kultainennoutaja Lili (Sarnell Pet On My Mind) oli minun ensimmäinen koirani, jonka sain pitkän odotuksen päätteeksi ollessani 13-vuotias. Lilin kanssa kokeiltiin monen monta lajia, joista meidän suosikeiksemme nousivat agility sekä mejä. Nome touhujakin treenailtiin ihan hyvällä menestyksellä niin dummyillä kuin riistallakin. Lilin kanssa vanhemmiten keskityttiinkin lähinnä hauskanpitoon yhdessä tekemisen merkeissä.

Diecel, äijen äijä, meidän ikuinen teini. Diecelin kanssa on lähdetty harrastusten mailmaan rennon letkeellä asenteella eikä oteta paineita kisojen suhteen. Diecelin kanssa pääsääntöiset treenauksen kohteet ovat agility sekä rally-toko. Haaveissamme oli päästä harrastamaan suojelua, mutta viettitestin myötä hautasimme ne haaveet ja keskitymme nyt muihin lajeihin. Tulevaisuudessa Didin kanssa olisi tarkoitus treenata mejää ja mahdollisesti käväistä kokeessa tai parissa. Agilityn suhteen toivomme menestystä myös kisarintamalla, koska siihen toden totta pojalla on ainesta! Olemme käyneet myös luonnetestissä hienolla tuloksella ja jatkossa mahdollisesti käydään vielä AD-koe suorittamassa. Näyttelyissä ollaan käyty parisen kertaa ja varmaan vielä joskus pyörähdetään kehänauhojen sisällä.

Uusinpana vahvistuksena laumassamme on pieni kultainennoutaja Debbie, joka on meillä sijoituksessa. Debbie aloitti jo pienenä agilityhallilla mukana käymisen ja toivonkin, että siitä saadaan meille hyvä yhteinen harrastus, jahka terveystarkastukset on tehty vuotiaana. Debbie treenaa aktiivisesti myös nome juttuja ja tulevaisuuden suunnitelmissa häämöttää taipparit. Tokoa ja rally-tokoa hömpsötellään ja katsellaan lähteekö yhteinen sävel niissä etenemään. Mejä myös Debbien kanssa kiinnostaa, mutta annetaan pennun kasvaa ennen suurempien suunnitelmien tekoa.

Olen jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä:

Toinen lähennä sydäntäni oleva harrastus on kotisivujen tekeminen sekä kaikenmoinen kuvanmuokkaaminen/koneella piirtäminen. Teen nykyisin kotisivuja lähinnä erinäisille kenneleille ja yksityisille sivustoille harrastuspohjalta. Mikäli sinulla on tarvetta kotisivu kokonaisuudelle, uudelle ulkoasulle, blogin otsikkokuvalle, pentuemainokselle, logolle tmv voi minulle laittaa sähköpostia! :)

Jari Kataja

Teksti tulee joskus...ehkä. Kyllä, se aika koitti vihdoin. Teksti tulee nyt.

Eli hei vaan ensi kertaa. Olen Jari Kataja, 34-vuotias rekkakuskin renttu, jota tuo Mia on viitsinyt vajaa 8v laumassa katsella. Itsellä ei ole vähääkään sitä eläinkokemusta ja tuntemusta kuin Mialla, mutta myös minulle eläimet on aina olleet lähellä sydäntä.

Ensikosketus koiraan minulla oli heti syntyessäni. Vanhemmat hankki koiran samaan aikaan kun synnyin. Uppan. Uppasta koirainnostus onkin lähtenyt. Uppa oli sekarotuinen koira joka päällisin puolin muistutti ruskean väristä saksanpaimenkoiraa. 15-vuotiaana päätin ja sain luvan hommata ensimmäisen ihan oman koiran. Saksanpaimenkoiran Rexin. Puolisen vuotta sain opetella koiran kasvatusta, jonka jälkeen jouduin jo opettelemaan ystävästä luopumista. Uppa sai nopeasti etenevän syövän. Menetyksen jälkeen muutin ensimmäiseen omaan asuntoon ja aloin elämään poikamieselämää Rexin ja Kissan (kyllä, kissa nineltä Kissa) kanssa. Nettiaikaa silloin ei vielä ollut, mutta jotenki sain silti kasvatettua Rexistä hienon koiran. Ikää kun karttui, ja ammatti varmistui, niin jouduin uuteen ikävään tilanteeseen. Rekkakuskin elämä ja eläimet ei sopinut yhteen poikamieselämään ja jouduin luopumaan Rexistä ja Kissasta. Rexin onneksi sain vanhemmille ja Kissan kaverille sijoitukseen. Rex eli hienon loppuelämän vanhempien luona silti aina minun koirana ja kissa sai hienon ja penturikkaan elämän kaverin luona.

Nykyään asiat on onneksi paremmin ja vaimon myötä on saanut mahdollisuuden eläinten pitoon ja harrastuksiin. Harrastukset ovat vielä uusi asia minulle, mutta opettelen kovasti. Ehkäpä vielä törmäämme :)

© 2005-2017 Mia Kataja
Ulkoasun kuvat © Mia Kataja, Mikko Samuli, Riina Keltakangas & Jari Kataja

all rights reserved!