.:: Kultsu.net - Uutiset ::.

Uutiset 2015 / news 2015


05.09.2015 - TAMPERE RN

Diecel kävi tänään pyörähtämässä kehässä Tampereen ryhmänäyttelyssä. Tänään oltiin erittäin hyvän arvoisia, mutta ei harmita yhtään sillä koira esiintyi hyvin ja tuomari oli erittäin mukava ja kertoi kattavasti miksi on sitä mieltä. Asiat, joissa tämän päivän tuomari näki huomautettavaa oli purenta (yksi hammas ei ole kunnolla saksipurennassa), kapea runko, tuomarin makuun liian suuri koko ja pitkä runko (jota tosin ei sanallisessa maininnut lainkaan) sekä liikkeet.

AVO – EH AVK1
Tuomari: Andre Van Den Broek, Alankomaat

”3 year old tall size male. Bite could be better. A bit low bodied. Nicely shaped head. Nice expression. Well set ears. Nicely arched neck. Could be more fore chest. Good ribcase. Well muscled hindquaters. Rather low set hock. In movement a bit narrow behind and coming open.”

”3 vuotias kookas uros. Purenta voisi olla parempi. Hieman kapea. Kauniin muotoinen pää. Hyvä ilme. Hyvin asettuneet korvat. Kauniisti kaareutuva kaula. Voisi olla parempi eturinta. Hyvä rintakehä. Lihaksikkaat takaraajat. Melko matala kinner. Liikkeessä hieman kapea takaa ja edestä avoin.


09.08.2015 - TURKU KR

Vuoden tauon jälkeen pyörähdettiin Diecelin kanssa tänään taas kehässä treenailemassa esiintymistä. Olen edelleen aivan hämilläni siitä miten hienosti meillä meni kaiken kaikkiaan! Diecel esiintyi todella hienosti vaikka omistaja ehkä ”hieman” jännitti :D Tuomari oli erittäin mukava vaikka jännitykseltäni en edes ymmärtänyt saimmeko SA:n vai emme ja Mikko sitä sitten meni narttujen aikana kyselemään. Pientä lisä jännitystä itselleni ;) Niinkuin olimme osannut odottaa Diecelin tarvitsee vielä täyttyä ollakseen valmis, siinä oli myös syy nartun voittoon tänään.

AVO – ERI AVK1 SA PU1 SERT VSP !!
”3 years. Good size. Very good angulated. Deep chest but (not?) too wide. Good topline and neck. Beautiful head. Good black colour without underhair.”
”3 vuotias. Hyvän kokoinen. Erittäin hyvin kulmautunut. Syvä rintakehä, mutta liian leveä. Hyvä ylälinja ja niska. Kaunis pää. Hyvä musta väri ilman aluskarvaa.”
Tuomarina Sarmont Tamara, Belarus

Musta tuntuu, että liian leveän rintakehän kohdalla on kirjoittajalla tapahtunut jokin virhe, koska tuomari sanoi useaan otteeseen, että Diecel on turhan kapea ikäisekseen eikä suinkaan liian leveä.

Kuvista kiitos Niina Rovio (kennel Imbrez)10.06.2015

Handlaus kuntoon -projektimme tiimoilla lähdettiin eilen Diecelin kanssa Kupittaalle, jossa oli Lounais-Suomen Snautseri-Pinseriharrastajat Ry:n järjestämä match show. Projektimme on selkeästi ottanut mukavasti ”tuulta alleen” ja Diecel esiintyi paremmin kuin koskaan. Jännä huomata, miten pienillä asioilla saa koiran esiintymään rennosti ja paremmin edukseen. Diecel osaa jo melko hyvin hakea itse asentonsa, eikä paljo tarvitse korjailla. Vielä kun saataisiin häntää enemmän heilumaan ja pysymään ylhäällä ja handlerin lopettamaan turhan säätämisen ja säheltämisen niin hyvä tulee!

Diecelin käytös melkein päälle jyräävää urostakin kohtaan yllätti itseni aivan täysin. Ensimmäisen näyttelyn huonon kokemuksen jälkeenhän Diecel ei ole tykännyt liian iholle tulevista uroksista missään tilanteissa, mutta nyt se ei sanonut mitään. Kerran Diecel hieman jarrutti juoksussa, kun melkein törmäys tapahtui, mutta jatkoi kuitenkin hienosti raviaan sen enempää taakseen vilkuilematta. Aivan mahtavaa! Tässäkin pakko todeta, että omistajasta sekin vain on kiinni ollut. Kun itse olin varma siitä mitä tehtiin ei Diecelinkään tarvinnut epävarmuuttaan alkaa murahdella päälle kiilaajille. Nyt vaan kesän aikana mahdollisimman monta mätsäriä pohjalle, jotta sitten syksymmällä virallisissa omistaja osaisi olla rennosti :)

Tuloksenkaan puolesta ei tarvinnut yhtään harmistua Diecelin ollessa isojen aikuisten PUN2. Voittajaksi valikoitui aivan hitsin hienosti esiintyvä brindle tanskandoggi narttu.


23.05.2015 - TURKU Luennetesti

Diecel käväisi tänään SRY Turun alaosaston järjestämässä luonnetestissä Raisiossa. Tuomarina olivat Sirpa Heilä & Heli Herranen. Diecel toimi hyvin odotusten mukaisesti uhkaa lukuunottamatta, jossa olisin kuvitellut sen reagoivan voimakkaammin, mutta tuomaritkin totesivat, ettei koira nähnyt tilanteessa sen suurempaa uhkaa kun itse en ollut hermostunut.

Tuomarin toteamaa: ”Meille jäi sellainen hömelö kuva. Harmi, ettei sellaista rastia tässä kupongissa oo, mut ihanku se ei ihan koko aikaa tajuis mikä on homman nimi. Se on vähän sellanen musta blondi.” -Kyllä, tais se olla ihan oma itsensä testissä :D

LTE 172p. +++
Toimintakyky +2 Hyvä
Terävyys +1a Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
Tausteluhalu +2a Kohtuullinen
Hermorakenne +1a Hieman rauhaton
Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
+++ Laukausvarma


28.04.2015

Tänään tulikin sitten kennelliitosta erittäin hienoja uutisia! Diecelin dysplasialausunto: HD A/A, ED 0/0! Jes!

Alla Diecelin röntgenkuvat.


08.01.2015

Paljon on tapahtunut viime päivityksen jälkeen. Diecel on aloittanut agilityn harrastamisen oikein hienosti ja onkin elementissään siinä lajissa. Luonnon lahjakkuus! Toinen virallinen näyttely takana, joka meni aivan penkin alle Diin otettua heti kierrokset rotutoverinsa nähtyään, ikävä trauma ensimmäisestä näyttelystä jäänyt. Kyseisen näyttelyn jälkeen on tullut ongelmaksi myös muiden urosten kohtaaminen. Ainoastaan kultaisianoutajia siedetään tätä nykyä. Ollaan pikkuhiljaa kuitenkin opittu sietämään muitakin, kunhan pysyvät riittävän kaukana. En tiedä tulemmeko jatkossa osallistumaan isoihin tapahtumiin… Luultavasti pojalta viedään pallit kesän jälkeen, jolloin olisi tarkoitus vielä kokeilla kehässä käyntiä vieraan handlerin avustuksella.

Syksy oli niin iloa kuin surua täynnä. Rakas elämänikoira Lili jouduttiin viemään viimeiselle matkalle. Syynä tähän päätökseen oli vakava kohtu tulehdus, jota ei lääkkeellisesti saatu paranemaan. Edessä olisi siis ollut leikkaus. Lilin huonon terveystilanteen ja edellisen nukutuksen jälkeen vaikeutuneen herättämisen takia päätimme yhdessä tukijoukkojen ja lääkärin kanssa, että tämä on ainoa oikea ratkaisu Lilin kohdalla. Ikävä on sanoin kuvaamaton vaikka aikaa on kulunut jo parisen kuukautta. Aivan kuin se olisi tapahtunut eilen. Vaikka siihen oli valmistauduttu jo vuoden päivät tuli se silti niin äkkiä.

Pieni ilonpilkahdus surun keskellä tuli pienen kissan pennun muodossa, jonka olimmekin varanneet heti pari päivää syntymän jälkeen. Pieni Kina kotiutui marraskuussa ja hänelle päivitän mahdollisimman pian oman sivun sivuillemme.

© 2005-2020 Mia Kataja
Headerin kuvat © Mia Kataja & Maarit Martikainen
Footerin kuva © Mikko Samuli

all rights reserved!