Etusivu Orit Oriasema

Liebe's Chilly Jumper

Nimi Liebe's Chilly Jumper "Jumpperi"
Rekisterinumero VH16-044-0142
Rotu, sukupuoli Holsteininhevonen, ori
syntymäaika 04.08.2016
Säkäkorkeus, Väri 164cm, Mustankimo
Omistaja Varjon, Shady (VRL-01930)
Kasvattaja Liebe, Sussu (VRL-12636)
Painotus Estepainotteinen, Re 160cm
3v: 05.08.2016 - 4v: 15.08.2016 - 5v: 25.08.2016 - 6v: 05.09.2016 - 7v: 15.09.2016 - 8v: 25.09.2016 - 8v > satunnaisesti
-

Salamaakin nopeampi Jumpperi on liikkeissään varsin räväkkä, minkä takia etenkään selkään ei kokematonta ratsastajaa kannata laittaa. Ori on melkoinen häslä ja hoitajan on hyvä olla koko ajan valppaana, mikäli ei halua jäädä jalkoihin. Jumpperi on aina valmis menemään ja sinne minne mennään, mennään myös vauhdikkaasti. Tämän herran perässä pysyäkseen saa olla nopea ja ketterä, aivan kuten ori itsekin on.

Hoitaessa Jumpperi on yleisesti ottaen kiltti, mutta häslä. Harjapakki on hyvä pitää kaukana, sillä pyöriminen on orin bravuuri ja mikäli harjapakki ei itse väistä, mennään sen ylitse. Jumpperilla on lievä vetopaniikki minkä takia oria ei voi sitoa kiinni karsinaan tai käytävälle ja tämä tekeekin hoitamisesta haasteellisempaa puuhaa. Kavioiden puhdistus on hoitajalle pieni tahtojen taistelu Jumpperin pomppiessa puolelta toiselle, mutta jalasta tiukasti kiinni pitäen homman saa kyllä hoidettua. Kengittäjälle ori on pieni painajainen, mutta ripeällä toiminnalla saa kengät kyllä vaihdettua. Taluttaessa Jumpperilla on meno päällä ja taluttaja saa kyllä juosta pää kolmantena jalkana perässä. Orilla on paras pitää ketjua turvan päällä, mikäli halua saada välillä jarrutettua menoa hieman.

Ratsuna Jumpperi on energistäkin energisempi. Oria ei tarvitse hoputtaa kahdesti, sillä pieni pohkeen puristus riittää merkiksi eteenpäin menemisestä. Kouluratsastuksessa Jumpperi on melko haastava, sillä ori on vaikea saada rauhoittumaan, etenkään mikäli laukkaa on jo otettu. Kun Jumpperin saa keskittymään, sujuvat kouluratsastus kuviot hyvin, mutta aikaa, rauhallisuutta ja paljon siirtymiä vaaditaan kuuliaisuuden saavuttamiseksi. Esteet nähdessään meno nousee seuraavalle levelille. Vauhtimittariin lukemat kaksinkertaistuvat ja ratsastaja saa alleen pienen dynamiittipötkön, joka räjähtää kun ohjaa annetaan sentti löysemmäksi. Vaikka Jumpperi käy esteillä varsin kierroksilla, ei ori pahemmin tiputtele vaan nostaa jalkansa tarkasti jokaisesta esteestä yli. Uusinnassa Jumpperi on oikea raketti ja kääntyy kyllä kolikon päällä jos ratsastaja niin käskee.

Kilpailumatkat ovat Jumpperin mielestä parhaita asioita maailmassa. Ori kävele aina suoraan traileriin ja suoraan sanottuna melkein juoksee sinne. Jumpperi matkustaa nätisti seurassa kuin seurassa, mutta tammoja kohtaan ori saattaa hieman höristä. Kilpailupaikoilla ori on kotioloihin verratuna hieman rauhallisempi ja varustus onnistuu helpommin. Ratsastajan päästyä selkään, alkaa innokkuus kuitenkin taas näkyä ja verryttelyssä Jumpperissa on virtaa muillekin jaettavaksi. Kisaradan päätyttyä ori jaksaa hieman rauhoittua, mutta energiaa uusintakierroksille löytyy aina.

Luonne © Oona

Kuvat © Suomen Hippos/Pirje Paananen
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Chillytwilly

hols km 164cm

Chili II

holst km 165cm evm

Chili

holst km 162cm evm

Sandys Lady

holst m 170cm evm

TwentyWendy

holst km 165cm evm

Tyres Boy

holst m 161cm evm

Wendy

holst km 161cm evm

Shokora's Good Jumper

hols rt 164cm

Miz Phil

vkk 162cm evm

Pokadott Jazz

hols evm

Mutig Mia

hols evm

Zuckerrohr

hols rt 164cm evm

Halbpistolen

hols evm

Zuckerstange

hols evm

s. 01.03.2017 - ori, Chilly Wanderer Chills STC - Liebe's Chilly Jumper x London Calling STC - om. Shady (VTR-01930)
NÄYTÄ SUKUSELVITYS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Itaque mihi non satis videmini considerare quod iter sit naturae quaeque progressio. Quod autem principium officii quaerunt, melius quam Pyrrho; Sed quae tandem ista ratio est? Cuius ad naturam apta ratio vera illa et summa lex a philosophis dicitur. Hoc loco tenere se Triarius non potuit. Sic vester sapiens magno aliquo emolumento commotus cicuta, si opus erit, dimicabit. Duo Reges: constructio interrete. Suam denique cuique naturam esse ad vivendum ducem.

Quod cum accidisset ut alter alterum necopinato videremus, surrexit statim. Quam nemo umquam voluptatem appellavit, appellat; At ille pellit, qui permulcet sensum voluptate. Qui est in parvis malis.

Kilpailee porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa
ERJ : 6852.95
Hyppykapasiteetti ja rohkeus : 3122.22
Kuuliaisuus ja luonne : 3730.73
Kilpailee tasolla 11
Maximi taso 10

Ei vielä muita saavutuksia

Näyttely tulokset Match Showt
00.00.0000 - Järjestäjä - Tuomari - Tulos 00.00.0000 - Järjestäjä - Tuomari - Tulos

11.03.2017 Estevalmennus

Tällä kertaa valmennettavani oli vähän sähäkämpi kimo, Jumpperi. Jo alkuverryttelyissä se esitteli sivuloikkiaan ja mitä ihmeellisempiä hyppyjä ja pomppuja. Ratsastajana toimiva Shady kertoi orin kuitenkin vain pelleilevän, ja siltä se kyllä näyttikin. Ensin kuljetaan niin nätisti ja ravataan ravipuomien yli, kunnes seuraavalla kierroksella puomi on niin ennennäkemätön ja meinaa syödä hevosen. Ratsastaja pysyi kuitenkin jämäkkänä, joten lopulta ori alkoi kulkemaan nätisti.
Ensimmäinen tehtävä oli melko yksinkertainen; loivalla kiemurauralla oleva tavallinen pystyeste. Olin asettanut tötteröitä kentälle auttamaan tien ratsastamisessa. Tehtävä ei kuitenkaan ollut aivan niin yksinkertainen, Shadyn piti saada Jumpperi säilyttämään sama laukka esteen päällä, vaikka luvassa olikin pieni käännös vastakkaiseen suuntaan. Aluksi se tuottikin pieniä vaikeuksia, kokeneena estehevosena Jumpperi pyrki vaihtamaan laukan lähes joka kerralla helpottaakseen omaa työtään. Toistojen kautta saatiin tämä tehtävä kuitenkin lopulta sujumaan.
Seuraava tehtävä oli pieni rata, jossa oli yhteensä kuusi estettä. Esteet oli sijoitettu hieman hankaliin paikkoihin, ratsukon oli tehtävä melko tiukkojakin käännöksiä. Jumpperi oli tehtävästä innoissaan, ja olin jopa yllättynyt kuinka ketterästi se suoritti käännökset. Se alkoi tässä vaiheessa kuumumaan melko paljonkin, ja ratsastajalla oli kova työ pitää se rauhallisessa ja tasaisessa tahdissa estettä lähestyessä. Muutama puomi taisi jopa pudota liiallisen vauhdin takia. Loppua kohden ratsukon meno alkoi aina vain paranemaan. Loppuverryttelyissä Jumpperi vaikutti erittäin tyytyväiseltä itseensä!

© Valmentaja Vivian

Webdesign © Shady
Slideshow kuvat © if winter ends, cc, Blake Hall, cc, Rezwan Noor, cc, Thomas, cc
Tämä on virtuaalitalli, this is a sim game stable