Etusivu Orit Oriasema

Myrskyn Jälkeen

Nimi Myrskyn Jälkeen "Myrsky"
Rekisterinumero VH17-018-0453
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori
syntymäaika 01.01.2017
Säkäkorkeus, Väri 157cm, Rautiaankirjava
Omistaja Varjon, Shady (VRL-01930)
Kasvattaja FIN evm
Painotus Koulupainotteinen, VaA
3v: 01.01.2017 - 4v: 10.01.2017 - 5v: 20.01.2017 - 6v: 01.02.2017 - 7v: 10.02.2017 - 8v: 20.02.2017 - 8v > satunnaisesti
KTK-III

Yöllisen ukkosmyrskyn jälkeen tummat pilvet karkasivat pois, ja hempeä aamuaurinko loisti ikkunoista sisään. Samaisena aamuna Selenen karsinasta löytyi yhden tamman lisäksi toinenkin hengittävä eläin, komea ja sporttisen rakenteen omaava, kirjava orivarsa. Tälle nimen keksiminen ei ollut vaikeaa, etenkin kun varsa kasvaessaan osoittautui varsinaiseksi viilipytyksi. Tyyntä myrkyn jälkeen, eikös se sanonta niin kuulu.

>Oriin kutsumanimeksi jäänyt Myrsky ei saa pelästyttää uutta ihmistä, sillä nimestään huolimatta kyseessä on itse rauhallisuus. Se on helppo hoidettava, nauttii rapsutuksista ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Vauvaiässä Myrskyllä oli pientä jekkua mielessä aina kengittäjän ilmestyttyä lähelle, mutta nykyään se jo seisoo käytävällä koipi ylhäällä lähes unessa. Oriilla ei ole koskaan ollut ongelmaa varusteiden tai uusien hoitajien kanssa. Oikea mamman mussukka siis.

Koulupainotteinen Myrsky on hyvin miellyttämishaluinen ratsastettava. Mikään äkkipikainen automaatti se ei ole, mutta pienellä verryttelyllä saa oriista haettua oikein kelpo ratsun! Myrsky ei ole turhan herkkä tai reaktiivinen, joten se sopii silloin tällöin myös perheen pienimpien tai vaikkapa aloittelijoiden ratsuksi. Ehkä tähän mennessä Myrskystä on saanut vain leppoisan harrasteratsun kuvan, mutta siitä löytyy vaihteita myös pidemmälle. Ratsastaja, joka osaa pyytää oikeita asioita oikeaan aikaan ja toki myös oikealla tavalla, saa herrasta esille makean kouluratsun! Tasapainoinen ja tahdikas ravi on ehdottomasti Myrskyn vahvuuksia. Erittäin monipuolinen ratsu josta löytyy potentiaalia sekä hyvää luonnetta samassa paketissa! Esteratojen ruusukehaita Myrskystä ei saa tekemälläkään, sillä se on hieman arka esteitä kohdatessaan. Ori kaipaakin paljon kannustusta ja apua näissä puuhissa, mutta silloin tällöin puomien ylittäminen on hauskaa vaihtelua tavallisen tasaiseen arkeen.

Myrsky on varsasta saakka totutettu trailerissa matkustamiseen sekä sinne menemiseen, eikä se ole koskaan siitä lähtien ongelmaksi koitunut. Orin on joskus jopa taluttanut koppiin seitsemänvuotias ensikertalainen, joka olikin hurjan ylpeä saavutuksestaan. Myrsky matkustaa nätisti yksin, mutta saattaa joskus osoittaa turhautumisen merkkejä jos kaveriksi on sattunut joku vähemmän miellyttävä nelijalkainen...
Paikan päälle saavuttaessa orin velvollisuuksiin kuuluu tietenkin olemassaolonsa ilmoittaminen muulle maailmalle, saavuttiimpa sitten kisapaikalle taikka eläinlääkäriin. Muuta ylimääräistä se ei touhua, ja kokoaa itsensä ihan viimeistään h-hetkeen mennessä, jolloin peliin on laitettava kaikki.

Luonne © Satunen

Kuvat © MK
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Salama

sh rt 160cm evm

Salamasekunti

sh rt 162cm evm

Taivaantakoja

sh rt 160cm evm

Ajattara

sh rt 157cm evm

Auroora

sh rt 160cm evm

Atlas

sh rt 159cm evm

Pohjantähdetär

sh rt 158cm evm

Selene

sh rt 156cm evm

Armas

sh rt 159cm evm

Feeniks

sh rt 158cm evm

Hiidetär

sh rt 157cm evm

Siigrid

sh rt 157cm evm

Viikinki

sh rt 160cm evm

Seireeni

sh rt 156cm evm

s. 00.00.0000 - ori, Karmanmyrsky/Myrskynmieli/Myrskysoturi/Myrskynnostattaja/Myrskynpiiska/Myrskylintu - Isä x Emä - om. Shady (VTR-01930)
NÄYTÄ SUKUSELVITYS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Itaque mihi non satis videmini considerare quod iter sit naturae quaeque progressio. Quod autem principium officii quaerunt, melius quam Pyrrho; Sed quae tandem ista ratio est? Cuius ad naturam apta ratio vera illa et summa lex a philosophis dicitur. Hoc loco tenere se Triarius non potuit. Sic vester sapiens magno aliquo emolumento commotus cicuta, si opus erit, dimicabit. Duo Reges: constructio interrete. Suam denique cuique naturam esse ad vivendum ducem.

Quod cum accidisset ut alter alterum necopinato videremus, surrexit statim. Quam nemo umquam voluptatem appellavit, appellat; At ille pellit, qui permulcet sensum voluptate. Qui est in parvis malis.

Kilpailee porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa
KRJ : 3012.79
Kuuliaisuus ja luonne : 1389.94
Tahti ja irtonaisuus : 1622.85
Kilpailee tasolla 7
Maximi taso 6

Ei vielä muita saavutuksia

Näyttely tulokset Match Showt
24.04.2017 - Veeran yksityistalli - t. dookie - RCH (36p)
17.04.2017 - Niinivaaran - t. aksu - EO-sert
00.00.0000 - Järjestäjä - Tuomari - Tulos
Muut tilaisuudet
15.09.2017 - Kantakirjaus - 14+14 = 56% KTK-III

Kantakirjaus arvostelu:
Leimat hyvät. Hieman kevyt- ja pitkärunkoinen ja ravurityyppinen. Seisoo takaa hajallaan, muutoin hyvät jalka-asennot. Massiivinen kaula runkoon verrattuna, säkä olematon. Raskas pää, ponimainen. Kaunis väri, toteutukseen kaipaisin lisää syvyyttä.

31.03.2017 Kouluvalmennus HeB-A

Itsenäiset alkuverryttelyt tehtyään saavuin sopivasti Varjon oriasemalle pitämään valmennusta Shadylle ja Myrskylle. Ori vaikutti hieman jännittyneeltä, eikä ihme, kyllä ulkona sellainen tuuli kävikin, että maneesin seinät ritisivät ja paukkuivat tuulessa. Aloittelimme helpoilla tehtävillä, kuten volteilla, kulmiin ratsastuksella, peruutuksilla ja sitten vähitellen siirtymisillä raviin. Turhaa energiaa pyrittiin poistamaan muutamilla ravilisäyksillä, kunhan Myrsky oli tarpeeksi vertynyt. Sitten vaihdettiinkin suuntaa ja otettiin toiseen suuntaan vielä ravissa helpohkoja perusjuttuja, kuten kahdeksikkoa, kolmikaarista kiemurauraa sekä loivempaa kiemurauraa. Myrsky tuntui hieman tasaantuneen, eikä enää niin hysteerisesti tuijotellut nurkkia tai seiniä. Tehtävien vaikeutuessa se joutui entistä enemmän keskittymään tehtävään asiaan ja kyttäily jäi kokonaan pois.

Aloittelimme pohkeenväistöllä ensin lävistäjältä vuoroin molempiin suuntiin ja sitten tultiin väistöä ravissa pätkät molempiin suuntiin. Sen jälkeen ratsukko sai hengähtää hetkisen ennen laukkaamista. Kerättyään ohjat tuntumalle Shady sai nostaa laukan ja laukata ihan uraa pitkin tehden päätyyn ensin ympyrät. Sen jälkeen, kun vauhti oli hieman tasoittunut tehtiin myös keskelle ympyrä laukassa molemmille pitkille sivuille. Sitten otettiin hetkeksi käyntiin ja tultiin uralta keskelle väistöä käynnissä sisäpuolelle asti. Ori alkoi rentoutua ja tuli peräänantoon, joten palkitsimme sen muutaman raviympyrän jälkeen pitkällä ohjalla ja taputuksilla. Lopuksi otettiin vielä etu- ja takaosankäännöksiä sekä laukannostoja pitkien sivujen alussa. Sen jälkeen lopettelimmekin itsenäisiin verryttelyihin suunnatessani kohti uutta valmennuspaikkaa.

© Valmentaja Jannica

Webdesign © Shady
Slideshow kuvat © if winter ends, cc, Blake Hall, cc, Rezwan Noor, cc, Thomas, cc
Tämä on virtuaalitalli, this is a sim game stable