Etusivu Orit Oriasema

Klikkaa kuvan kirjainta lukeaksesi kohteesta

A: Päätalli

Varjon oriaseman päätalli on vuonna 2016 rakennettu huippumoderni talli, jossa hevosilla on tilavat, reilusti minimivaatimuksia suuremmat purupohjaiset karsinat. Tallissa on tilava pesupaikka, johon tulee lämmin vesi. Tilavassa varustehuoneessa on hyvä huoltaa varusteita ja samalla vaihtaa kuulumisia tallikavereiden kanssa. Tilavat varustekaapit harjoille sekä muille hevosten henkilökohtaisille tarvikkeille löytyy pesupaikkaa vastapäätä tallikäytävältä ja kaapit saa tarvittaessa lukittua munalukolla. Yläkerrasta löytyy oleskelutila, jossa on kaikkien käytettävissä kahvinkeitin, mikro sekä jääkaappi eväitä varten. Oleskelutilan yhteydessä on myös lukittavia kaappeja, joissa on tilaa vaatteille ja siellä voi säilyttää arvotavaransa hevosten hoidon aikana.

B: Pikkutalli / tammatalli

Pikkutalli tai toisinsanoen tammatalli on niinikään moderni ja omaa tilavat karsinat. Tallin karsinat on vuokrattavissa oriita tapaamaan tuleville tammoille. Tammoilla on mahdollisuus jäädä oriasemalle asumaan ensimmäiseen ultraansa asti joko puoli tai täysylläpidolla. Tammoille on mahdollista aluseksi valita joko puru tai pelletti. Tallista löytyy tilavat, lukittavat varustekaapit jokaista karsinaa kohden sekä erillinen pieni varustehuone isompia tavaroita varten.

C: Maneesi

Tallien tapaan maneesi on uudenkarhea, vuonna 2016 rakennettu. Maneesissa on erinomainen valaistus sekä isot peilit treenausta varten. Pohja huolletaan säännöllisesti, jotta se pysyy hyvänä ja kimmokkaana. Maneesin vasenta reunaa reunustaa tilava katsomotila, joka on nostettu maneesin pohjaa selkeästi korkeammalle hyvän näkyvyyden takaamiseksi. Reunakaapeista löytyy täysi estevarustus takaamaan erinomaiset puitteet harrastamiseen. Tarvittaessa maneesi on mahdollista jakaa kahteen osaan siihen tarkoitetuilla aidoilla. Suuren kokonsa ansiosta jaetun maneesin molemmissa päissä mahtuu pitämään erinomaisesti samanaikaisesti vaikka estevalmennuksia.

Tallin ilmoitustaululta löytyvästä varauskalenterista maneesi on myös mahdollista varata täysin yksityiskäyttöön aina tunniksi kerrallaan. Varaus tulee aina tehdä vähintään kahta päivää ennen varauksen ajankohtaa, jotta muut osaavat varautua maneesin olevan varattuna.

D: Ratsastuskenttä

Oriaseman ratsastuskenttä on maneesin lailla tehty ajatellen useampaa treenaajaa. Kentälle mahtuu kaksi täysimittaista kouluratsastuskenttää. Tilan rajaamiseksi kentältä löytyy matalat aidat. Kesäisin kentän reunalla on hyvä estevarustus, mutta yleensä kisanomaiset harjoitukset pidetään maneesissa, jossa on laajempi estevarustus. Kentällä pystyy kuitenkin järjestämään estevalmennuksia ja tarvittaessa maneesista on luvallista tuoda varusteita kentälle, kunhan ne viedään myös takaisin.

E: Nurmikenttä

Tallin ja maneesin välistä aukeaa laaja nurmikenttä, jossa on mainiosti tilaa useammankin ratsukon ratsastaa. Nurmen metsän puoleiselle reunalle on asennettu muutamia maastoesteitä treenattavaksi. Nurmikeltältä löytää myös mm. vesiesteen, joka kesäisin pyritään pitämään käyttökelpoisena. Maneesin seinustalle suojaa on laitettu muutamia esteitä, joita halutessaan voi myös siirtää nurmikentälle harjoittelun ajaksi, mutta ne tulee aina päivän päätteeksi siirtää takaisin paikalleen maneesin seinustalle.

F: Maastoreitti

Maneesin takaa alkaa upeat ratsatusmaastot, josta löytyy myös useita eri mittaisia merkittyjä reittejä, joissa uusienkin tallilaisten on turvallista nauttia luonnon rauhasta yhdessä ratsujensa kanssa. Maastot ovat vaihtelevia ja jokaisella merkityllä lenkillä pääsee niin samoilemaan metsän pienemmille poluille, ottamaan ylämäkitreeniä sekä laukkaamaan joko niitylle tai hyväkuntoiselle, hoidetulle hiekkatielle.

Metsän siimeksen kautta Varjon Oriasemalta on vain noin 20 minuutin kävelymatka Contigit kisakeskuksen maille. Yhteistyötallina meillä on lupa käyttää Contigit kisakeskuksen puitteita oriidemme treenaukseen, mm. GP tason maastoeste ratoja! Kisakeskuksen maille ei kuitenkaan saa aivan koska vain singahtaa ja sinne menemisestä olisikin suotavaa aina ensin keskustella tallin omistajan, Shady, kanssa. Keskus on käytettävissämme ainoastaan niinä päivinä, jolloin kisakeskuksessa ei ole muuta toimintaa.

Lähellä oriasemaa löytyy myös mukavan rauhallinen järvi, josta talli omistaa pienen rantapätkän. Ranta on erinomainen ajatellen hevosten uittamista ja sinne saa kaikki tallilaiset mennä halutessaan. Rannasta löytyy myös pieni pihasauna sekä laituri, joten varsin idyllinen myös tallilaisten illanviettoihin ja rentoutumishetkiin. Saunan lämmitysaikeista tulee aina ilmoittaa etukäteen ja pitää huolta, että seuraa yhteisiä ohjeita saunan käytöstä, jotta kyseinen ylellisyys säilyy muidenkin viihdykkeenä.

Merkityt reitit:
 • Purppuralla merkitty:
  • 3km
  • Kevyt maasto. Kulkee lähinnä helposti kuljettavilla hiekkateillä sekä niityillä. Reitillä on paljon hyviä paikkoja ravailla ja laukata. Soveltyy hyvin myös aremmille maaston kulkijoille tasaisen maastonsa puolesta.
 • Sinisellä merkitty:
  • 5km
  • Monipuolinen maasto. Kulkee aluksi jonkin matkaa hiekkatietä ja siirtyy sitten pienelle metsäpolulle. Metsän maasto on vaihtelevaa, mutta helppo kulkuista. Matkalla on muutama jyrkempi nousu. Loppupuolella reitti poikkeaa niitylle, jossa on mukava vaikka hieman laukatakin. Muilta osin maasto soveltuu rauhallisempaan menoon.
 • Punaisella merkitty:
  • 8km
  • Kulkee samaa reittiä sinisen reitin kanssa, mutta puolessa välissä tekee n.3km koukkauksen, jonka varrella lähinnä helppo kulkuista hiekkatietä.
 • Keltaisella merkitty:
  • 8km
  • Kevyt maasto. Ensimmäisen ja viimeisen n. 2km samaa reittiä purppuran reitin kanssa. Tekee koukkauksen kauempaa hiekkateitä viistäen Contigit kisakeskuksen maastoeste reittejä. Reitiltä pääsee suoraan poikkeamaan ottamaan muutamia esteitä halutessaan.
 • Vihreällä merkitty:
  • 10km
  • Kevyt maasto. Kulkee pelkästään helpostikuljettavia hiekkateitä pitkin. Matkalla on paljon ylä- ja alamäkiä. Reitti poikkeaa tallin omistusrannan kautta, joten siellä voi käydä vaikka samalla pulahtamassa hevosen kanssa.

G: Kävelykone

Päätallin edustalla komeilee uudenkarhea kävelykone helpottamaan ratsuttajien ja hoitajien arkea. Kävelykone on hyvä vaihtoehto kevyemmän päivän hevosien liikutukseen sekä loppu kävelyihin kiireisempinä päivinä. Kauniilla säällä vastapesty ori kuivuu kävelykoneessa köpötellessään alta aikayksikön ja hoitaja säästyy harmailta hiuksilta vastapestyn, kostean orin piehtaroinneista alusissa.

Kävelykoneeseen mahtuu kerralla maksimissaan kuusi (6) hevosta, mutta aina täytyy käyttää omaa harkintaansa laittaessaan oreja peräkkäisiin loosseihin, jottei pääse tapahtumaan haavereita. Oreja ei tulisi jättää täysin vaille valvontaa kävelykoneeseen missään tilanteessa.

H: Oriiden tarhat

Tarhaus on jokaisen hevosen perusoikeus ja oriasemalta löytyy jokaiselle asukille oma tilava hiekkapohjainen tarha. Tarhojen pohjat huolletaan joka kevät, jotta ne pysyvät aktiivisesta käytöstään huolimatta erinomaisessa kunnossa.

I: Tammojen tarhat

Pikkutallin viereltä löytyy muutamia tarhoja oriasemalla vieraileville tammoille. Tammat sijoitetaan selkeästi erilleen oriiden tarhoista, jotta säästytään turhilta pörhistelyiltä oriiden keskuudessa. Tarhat ovat reilunkokoisia sekä hiekkapohjaisia.

J: Isot laitumet

Ratsastuskentän sekä pikkutallin takaa löytyy kolme suurta - lähes valtavaa - laidunta, joihin kesäaikaan mahtuu jokaiseen isompikin lauma nurmea syömään. Tarvittaessa näitä isoja laitumia on mahdollista jakaa myös pienempiin osiin. Laitumilla kasvaa laadukas ruoho, joka kasvaa hyvin ja riittää pitkälle syksyyn hevosten appeeksi.

K: Pieni laidun

Oriiden tarhojen takaa löytyy muita laitumia selvästi pienempi laidun, johon voi kesäisin laittaa muutaman hevosen lauman. Laidun on myös mahdollista jakaa kahteen osaan, mikäli tarvetta yksilöllä laiduntaa ilman välitöntä hevosseuraa.

L: Parkkipaikka

Oriaseman parkkipaikka on tilava ja sen perällä mahtuu säilyttämään isompaakin kuljetuskalustoa. Parkkiruuduttomalla parkkipaikalla jokaisen tulisi käyttää maalaisjärkeä pysäköidessään autojaan/trailereitaan, jotta tila saadaan hyödynnettyä mahdollisimman viisaasti. Kiireisimpinä päivinä tämänkin parkkipaikan tilavuus saattaa käydä ahtaaksi, jolloin liian väljästi parkkeeratut kulkuneuvot saattavat aiheuttaa kanssa harrastajissa turhaan harmaita hiuksia. Ottakaa myös huomioon, että tallilla kulkee monentasoista kuljettajaa! Olkaa siis toisillenne ymmärtäväisiä.

M: Shadyn torppa

Oriaseman sydän, Shadyn torppa. Lämmin ja kodikas, johon on aina ystävät tervetulleita.

Laidunkuvan © ransu.kuvat.fi cc - Maastokuvien © HMVP - Maneesi, tarha, päätalli ja pikkutalli kuvat © lasikuu.net/vapaasti

Webdesign © Shady
Slideshow kuvat © if winter ends, cc, Blake Hall, cc, Rezwan Noor, cc, Thomas, cc
Tämä on virtuaalitalli, this is a sim game stable