Etusivu Orit Oriasema

Enchanting Silver

Nimi Enchanting Silver "Silver"
Rekisterinumero VH16-218-0023
Rotu, sukupuoli Arabialainen puoliverinen (87,5% ox), ori
syntymäaika 01.07.2016
Säkäkorkeus, Väri 152cm, Kimo
Omistaja Varjon, Shady (VRL-01930)
Kasvattaja K Syrjä, FIN evm
Painotus & taso Koulupainotteinen, GP
3v: 15.07.2016 - 4v: 25.07.2016 - 5v: 05.08.2016 - 6v: 15.08.2016 - 7v: 25.08.2016 - 8v: 05.09.2016 - 8v > satunnaisesti
RHLA-P

Silveriin pätee parhaiten sanat tulinen ja jalo. Se esittelee tarhassa korkean koulun liikkeitä ja kuumuu herkästi ratsastaessa.

Hoitaessa ori on suhteellisen helppo tapaus - se ei pure eikä potki, vaikka saattaakin toisinaan machoilla tammoille. Silver antaa putsata kaviot vasta pienen protestoinnin jälkeen, muttei onneksi sorru huitomaan kavioillaan. Varusteet menevät päälle yllättävän helposti, jopa kuolaimet sujahtavat suuhun lähes automaattisesti.

Taluttaessa Silver tepastelee paikoillaan ja pörisee vastaantuleville hevosille, etenkin tammoille. Jos oriin laittaa olemaan kunnolla napakasti, osaa se olla hevosiksi, mutta vain hetken. Silver on siis erittäin temperamenttinen hevonen - se osaa asettua aloilleen vain pieneksi hetkiseksi.

Sileällä työskennellessä Silver vaatii tasaista pohjetta ja pehmeää kättä. Se ei siedä kovia apuja, vaan on hyvin herkkä aikapommi, joka on valmiina singahtamaan pois alta pienestäkin virheliikkeestä. Ori on ratsastajan harmiksi myös hyvin ketterä - jos se säikähtää jotain ja tekee sivuloikan, ollaan pian maistelemassa hiekkaa. Taitavan ja Silverin todella tuntevan ratsastajan kanssa ori väläyttelee upeita liikkeitä, mutta niitä ei ihan kuka tahansa pääse kokemaan.

Esteillä Silver on suhteellisen osaava, mutta niin kuuma ja säpsy, että vain hurjapäisimmät ja kokeneimmat uskaltautuvat sen selkään. Ori kyttää erikoisesteitä ja saattaa ryöstää kesken radan, mutta pienillä, toistuvilla pidätteillä paketti pysyy kasassa, ainakin joten kuten.

Maastoon Silveria ei mielellään laiteta, ja jos laitetaan, se kulkee jonon keskellä. Ori osaa olla rasittava säikkymisineen ja pystyynhyppimisineen, mutta on ainakin taattu voittaja laukkasuorilla!

Luonne © Katsu

Kuvat © Aurélio Vinícius, cc
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Silver Starking

awb km 155cm evm

Starlightlord

awb prt 152cm evm

Aarafa

ox (crabb) prt 154cm evm

Eleonora

awb (50%) km 150cm evm

Glowing Utopian Silver

awb km 147cm evm

Khamsa

ox (crabb) km 151cm evm

Silver Heartstrings

awb (50%) km 150cm evm

Rominna

ox (crabb) prt 149cm evm

Mirage

ox (crabb) prt 155cm evm

Sharrak

ox (crabb) km 156cm evm

Julnar

ox (crabb) prt 145cm evm

Rindaia

ox (crabb) km 148cm evm

Ferseyn

ox (crabb) km 150cm evm

Rimna

ox (crabb) km 147cm evm

s. 00.00.0000 - ori, Varsan Nimi - Isän Nimi x Emän Nimi - om. VTR-00000
s. 00.00.0000 - ori, Varsan Nimi - Isän Nimi x Emän Nimi - om. VTR-00000
s. 00.00.0000 - ori, Varsan Nimi - Isän Nimi x Emän Nimi - om. VTR-00000
NÄYTÄ SUKUSELVITYS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Itaque mihi non satis videmini considerare quod iter sit naturae quaeque progressio. Quod autem principium officii quaerunt, melius quam Pyrrho; Sed quae tandem ista ratio est? Cuius ad naturam apta ratio vera illa et summa lex a philosophis dicitur. Hoc loco tenere se Triarius non potuit. Sic vester sapiens magno aliquo emolumento commotus cicuta, si opus erit, dimicabit. Duo Reges: constructio interrete. Suam denique cuique naturam esse ad vivendum ducem.

Quod cum accidisset ut alter alterum necopinato videremus, surrexit statim. Quam nemo umquam voluptatem appellavit, appellat; At ille pellit, qui permulcet sensum voluptate. Qui est in parvis malis.

Kilpailee porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa
KRJ : 6177.52
Kuuliaisuus ja luonne : 3163.16
Tahti ja irtonaisuus : 3014.36
Kilpailee tasolla 10
Maximi taso 10

Näyttely tulokset Match Showt
00.00.0000 - Järjestäjä - Tuomari - Luokka - Tulos
00.00.0000 - Järjestäjä - Tuomari - Luokka - Tulos
00.00.0000 - Järjestäjä - Tuomari - Luokka - Tulos
31.08.2016 - Adina - Jannica - luokka? - PUN1
Muut tilaisuudet
08.05.2017 - RHLA - 8+10+10+7+9½+8+9+6½+8 (84,444 %) Perfect

11.04.2017 Onnea on luotettavat apulaiset!

Olin palannut Varjon oriasemalle auttelemaan Shadyä lähestyvän pääsiäiskiireen keskellä. Ratsuksi oli osoittautunut tänään Silver, josta arvelin Shadyn luottavan minuun, koska herkkää ja tasaista kättä vaativaa oria ei jokaiselle ratsastajalle luovutettu. Osoitin olevani luottamuksen arvoinen hakiessani orin sisään ja puunatessani sen huolellisesti. Otettuani kaviot puin orille suojat jalkaan, jalkoja en sen kummemmin siistinyt, kun ne kuitenkin kuraantuisivat kentällä sadepäivien vuoksi. Tällä hetkellä keli onneksi näytti kivalta ja saisimme liikkua hyvässä kevätkelissä, iltapäiväksi tosin oli luvattu lisää sateita. Talutin orin kentälle ja suljin portin, ei näkynyt muita. Olivat kai menneet maneesin suojiin treenaamaan. Alkukierrokset käveltyämme aloin tehdä orin kanssa taivuttelua ja asettelua, voltteja sekä pysähdyksiä ja kolmikaarista kiemurauraa. Sen jälkeen otin ohjia paremmin tuntumalle, kiristin vyötä ja aloin ottamaan ravisiirtymisiä pitkien sivujen lopussa pari askelta. Vaihdoin suuntaa ja tein toiseen suuntaan pysähdyksiä sekä voltteja ravissa. Sen jälkeen otin muutamat väistöt käynnissä ja annoin sitten välikäyntien ajaksi pidempää ohjaa.

Tauon jälkeen keräsin ohjat ja aloin tehdä lisää käännöksiä, serpentiiniä ja väistöjä ravissa. Sen jälkeen otimme vielä kolmikaarista, jonka keskelle tein kaksi pysähdystä. Yritin saada asetukset ja taivutukset vähän paremmin läpi, joten lisäsin kaarien keskelle vielä voltit. Se sujui hyvin ja Silver kulki oikein kivassa muodossa. Kentälle tuli pari ratsukkoa, joten siirryin toiseen päähän kenttää, jotta saimme työrauhan laukassa toisten kävellessä alkukäyntejä. Nostin ensin laukat muutaman kerran molempiin suuntiin ympyrällä. Laukka nousi hyvin ja Silver hakeutui itse muotoon, jota tuin pitämällä tasaisen ohjastuntuman. Tein ympyrällä laukassa asettelua sisään ja ulos, jonka jälkeen teimme loppuverkaksi ravilisäyksiä lävistäjällä sekä keskiravia molempiin suuntiin. Silver olisi mieluusti kiihdytellyt vielä lisääkin, mutta takaosa tuppasi silti jäämään hieman jälkeen lisäyksissä. Lopulta takajalatkin saatiin töihin, joten loppuverkat otettiin rennosti pidemmällä ohjalla ravaillen. Loppukäynnit menimme kävelemään lähimaastoon toisten ratsukoiden mukana, se meni hyvin ja olin oikein tyytyväinen oriin tänään!

© Jannica

15.03.2017 Kouluvalmennus

Minulla oli jälleen valmennus Shadyn kanssa ja tänään hänellä oli ratsuna komea ori kutsumanimeltään Silver. Aloitimme verryttelyt volteilla ja pienillä siirtymisillä lähinnä pysähdyksestä käyntiin ja takaisin sekä käynnistä raviin ja takaisin. Seuraavaksi lähdimme valmistautumaan ravin kokoamiseen niin, että alkuun ratsukko ravasi suoralla uralla tehden kulmien kohdalle kaaret jotta ratsastaja ei turhaan jarruttaisi hevosta ratsastamalla tiukkoja kulmia. Ravissa oli tarkoitus pitää huolta, että hevonen pysyy pohkeen edessä ja ratsastaja ratsasti pieniä temponlisäyksiä mahdollisimman usein kuitenkin ollen tarkkana siitä, ettei ratsastanut hevosta isoon raviin vaan pohkeella ennemminkin herätteli ratsuaan mahdollisimman usein. Shady ratsasti orinsa näin kevyessä ravissa molempiin suuntiin ja kun hän sai hevosensa pysymään herkkänä pohkeelle, hän istui alas harjoitusraviin. Seuraavaksi antamieni ohjeiden mukaan ratsukko jatkoi pitäen kulmat kaarina ja tekivät kummallekin pitkälle sivulle niin sanotut melkeinsiirtymiset käyntiin eli tässä kohtaa ratsastaja lähti kokoamaan hevosen ravia pitkällä sivulla ja pidätti sen verran, että hevonen lähes siirtyi käyntiin. Juuri ennen kuin Silver oli siirtymässä käyntiin, Shady pyysi sitä pohkeillaan ”takaisin” raviin. Tätä harjoitusta jatkettiin suurin osa tunnista tehden siihen välillä lisää haastavuutta. Kokoamiset onnistui erittäin hyvin ja koska kokoamiset vaativat hevoselta paljon voimaa, oli laukkatyöskentely huomattavasti rennompaa. Laukassa keskityimme enimmäkseen sen ratsastamiseen ratsastajan osalta ja kävimme läpi ratsastusradan eri teitä. Loppuverryttelyt ratsukko teki omaan tahtiinsa ja Silver oli kyllä ansainnut isot kiitokset tämän päivän tyskentelystä.

© Valmentaja Calla

Webdesign © Shady
Slideshow kuvat © if winter ends, cc, Blake Hall, cc, Rezwan Noor, cc, Thomas, cc
Tämä on virtuaalitalli, this is a sim game stable