Etusivu Orit Oriasema

Twist N'Smile

Nimi Twist N'Smile "twister"
Rekisterinumero VH17-112-0002
Rotu, sukupuoli noricuminhevonen, ori
syntymäaika 01.01.2017
Säkäkorkeus, Väri 165cm, Liinakko
Omistaja Varjon, Shady (VRL-01930)
Kasvattaja SWE evm
Painotus & taso Valjakkopainotteinen, vaikea
3v: 01.01.2017 - 4v: 10.01.2017 - 5v: 20.01.2017 - 6v: 01.02.2017 - 7v: 10.02.2017 - 8v: 20.02.2017 - 8v > satunnaisesti
CH, KTK-I

Twister on hevonen, jonka kavion alle kukaan ei halua varpaitaan jättää. Ori on kaikkien onneksi pomminvarma ja ihmisystävällinen, eikä Twisterin luona ollessa tarvitse pelätä. Orimaisuuden piirteitä ei tästä herrasta löydy etsimälläkään, mutta ulospäin näkyvä paksu kaula, tuuhea harja ja elegantti ilme kertoo, että kuoren alla piilee ison orin sielu. Twister on hieman yksinäinen lammas ja viihtyy mieluusti omissa oloissaan tarhan perällä, mutta huomiota saadessaan ottaa sen ilomielin vastaan. Harvemmin orin on nähty pitävän korviaan luimussa, sillä aina iloinen ja kaikesta ympärillä tapahtuvasta kiinnostunut Twister on pitkälti aina korvat etuviistoon suunnattuna.

Hoitaessa Twister on rauhallisuuden perikuva. Ori seisoo hoitotoimenpiteiden ajan paikallaan, ollen kiinni tai vapaana. Lapset saavat ravata Twisterin jalkojen ympärillä rauhassa hippaa, sillä herra ei korvaansakaan lotkauta, vaikka jalkatupsuista silloin tällöin vähän revittäisiinkin. Kavioiden puhdistus on kuitenkin hyvä jättää osaavammalle hoitajalle, sillä Twister nostaa jalkansa melko rivakkaan tahtiin ja kokematon voi saada kaviosta naamaansa, vaikkei ori tahallaan yrittäisi aiheuttaa tapaturmia. Kengittäjälle Twister on unelmakohde, sillä kun jalka kerran nostetaan maasta, pidetään se korkealla niin kauan kuin pyydetään. Taluttaessa ori on hieman vauhdikas, eikä aina kuuntele täysin taluttajaansa, sillä etenkin keväisin ruohomättäät huutavat Twisterin nimeä. Mitään pahaa ori ei sinänsä tee, mutta joskus ruoka voittaa kaksijalkaisen käskijän.

Ratsuna Twister ei ole kouluratojen kuningas tai esteratojen expertti, mutta rehti ja aina valmis työntekoon. Ori pyrkii aina miellyttämään ratsastajaansa ja yrittää suorittaa tehtävät, vaikka ne olisivat haastavia. Esteillä Twister on varma hyppääjä, vaikkei ole jaloistaan ketterin, minkä takia puomit tippuvat turhan usein. Orin selkään voi kuitenkin laittaa kenet vain tekemään mitä vain, sillä Twister pitää huolen, että ratsastaja pääsee ehjin nahoin satulasta pois. Valjakkoajo, mikä on myös Twisterin ykköslaji, sujuu moitteettomasti. Ori on kuuliainen hevonen ajaa ja suorittaa vaaditut liikkeet tarkalleen miten ohjastaja pyytää. Koulukoe tuottaa Twisterille ajoittain haasteita, mutta tarkkuttaa ajettaessa ori on koostaan huolimatta ketterä, eikä maastossa mitkään esteet saa Twisterin koipia tutisemaan.

Kilpailupäivän koittaessa, voi Twisterin rinnalla panikoida rauhassa. Ori ei jännity, vaikka hoitaja, ohjastaja tai ratsastaja olisi hermoromahduksen partaalla. Twister ei myöskään aiheuta harmaita hiuksia lastatessa, vaan kävelee kuljetusvaunuun aina ensi yrittämällä. Matkaseurana saa toimia niin tammat, orit kuin ruunat, mutta myös yksin ori matkustaa nätisti. Kilpailupaikoilla Twister on rauhallinen ja tarkkaileen omaan tapaansa ympäristöä uteliaasti. Ori ei poikkea kuuliaisuudeltaan kotioloista lainkaan, minkä takia kuskin ei tarvitse turhan stressata, onnistuuko tänään vai ei.

Luonne © Oona

Kuvat © Bob Langrish, cc
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Twisted Soul

norik lkk 167cm evm

norik rt 165cm evm

norik rt 167cm evm

norik trt 162cm evm

norik lkk 166cm evm

norik trt 169cm evm

norik lkk 161cm evm

BabyDoll

norik trt 164cm evm

norik trt 166cm evm

norik trt 166cm evm

norik rt 162cm evm

norik rt 165cm evm

norik rt 167cm evm

norik trt 163cm evm

s. 00.00.0000 - ori, Varsa - Isä x Emä - om. Shady (VTR-01930)
NÄYTÄ SUKUSELVITYS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Itaque mihi non satis videmini considerare quod iter sit naturae quaeque progressio. Quod autem principium officii quaerunt, melius quam Pyrrho; Sed quae tandem ista ratio est? Cuius ad naturam apta ratio vera illa et summa lex a philosophis dicitur. Hoc loco tenere se Triarius non potuit. Sic vester sapiens magno aliquo emolumento commotus cicuta, si opus erit, dimicabit. Duo Reges: constructio interrete. Suam denique cuique naturam esse ad vivendum ducem.

Quod cum accidisset ut alter alterum necopinato videremus, surrexit statim. Quam nemo umquam voluptatem appellavit, appellat; At ille pellit, qui permulcet sensum voluptate. Qui est in parvis malis.

Kilpailee porrastetuissa valjakkoajokilpailuissa
VVJ : 1939.54
Kuuliaisuus ja luonne : 989.47
Tarkkuus ja ketteryys : 950.07
Kilpailee tasolla 5
Maximi taso 10
NJ näyttely tulokset VSN näyttely tulokset
31.08.2017 - Kisakeskus Bailador - PT. Sorel - BIS4, MVA-SERT
09.05.2017 - Miche'Le Warmbloods - PT. vibaja - irtoSert
28.03.2017 - Ponitila Adina - PT. Kati - irtoSert
20.03.2017 - Delmenhorst - PT. Kati - irtoSert
00.00.0000 - Järjestäjä - Tuomari - Tulos
Muut tulokset
20.09.2017 - Hevoskantakirja - 21 + 21 + 19 + 19 = 80p. KTK-I

04.04.2017 Valjakkovalmennus

Pidin tänään Shadylle ja hänen muhkealle Twister orille valjakkovalmennuksen joka pidettiin Shadyn tallin omalla isolla kentällä. Alkuun Twisteriä ei olisi vähempää voinut kiinnostaa työnteko ja ohjastajan oli haastavaa saada ori pysymään herkällä tuntumalla, mutta kun lämmittelyissä päästiin vauhtiin niin orikin innostui ja alkoi yhteistyöhön. Olin valinnut päivän tehtäväksi helpon kouluohjelman ja aloitimme käymään sitä läpi heti kun lämmittelyt oli tehty loppuun. Ohjelmassa valjakko saapui radalle harjoitusravissa pituushalkaisijaa pitkin ja kentän toisessa päädyssä he kääntyivät oikealle kulkemaan uran kohdalle. Pitkän sivun keskelle valjakko teki noin 20 metrisen voltin kentän sisälle ja jatkoivat sitten edelleen harjoitusravissa suoraan uraa seuraten kulmaan saakka mistä ohjastaja alkoi valmistelemaan hevosta täyskaartoon joka lyhyen sivun keskeltä ja päättyi pitkän sivun keskelle. Suunnanmuutoksen jälkeen valjakko jatkoi suoraan seuraavan pitkän sivun keskelle ja tekivät samanlaisen voltin kuin aiemminkin jota seurasi myös kulman jälkeen uusi täyskaarto. Kaarrosta suoristamisen jälkeen annoin luvan siirtyä käyntiin, pysähtymään ja 10 sekunnin jälkeen takaisin käyntiin hyvällä kuolaintuella. Käynnissä valjakko kulki puolirataleikkaa ja siirtyivät sitten takaisin harjoitusraviin. Siirtymisen jälkeen valjakko teki 4-kaarisen kiermurauran ja sen jälkeen oli vuorossa parit temponlisäykset harjoitusravista ennen viimeistä käyntiin siirtymistä. Twister kulki tehtävissä säännöllisin askelin ja tahti oli hyvää vaikka toisinaan löytyi parantamisen varaa. Kuviot valjakko suoritti oikein ja ohjastaja sai pidettyä asetuksen sekä taivutukset erittäin hienosti. Siirtymiset olivat rauhallisia ja muutaman sekunnin seisomisen ori suoritti mallikkaasti ollen ryhdikäs ja valpas, mutta kuitenkin rauhallinen.

© Valmentaja Calla

03.04.2017 Nicky saapui liikuttamaan Twisteriä

Saapuessani Varjoon Shady kysyi minulta, jos voisin liikuttaa Twisterin. Sellaiseen kysymykseen ei voinut vastata kuin: kyllä! Twister oli upea liinakko, rodultaan harvinaisempi hevonen ja luonteeltaan pelkkää kultaa. Twister oli kaikkea, mitä työhevoselta vain voi toivoa. Muuta minä en työhevosistakaan tiennyt kuin, että niillä on valtavat tuuhiskarvat ja ne tekevät työhevosille määrättyjä tehtäviä. Twister oli tarhassaan siihen aikaan, kun saavuin, ja hain orin tarhasta. Twister kulki aina hieman edellä ja se ei tahtonut kuunnella, vaikka kuinka yritin komentaa väkivahvaa oria. Jotenkin kummassa sain senkin talutettua talliin, vaikka Twisteriä kiinnostivat enemmän lumen alta pilkottavat ruohomättäät.

Twisterin suuren koon takia myös itse orin harjaamiseen vierähti tovi, mutta Twister seisoi kiltisti paikoillaan ja lyhyenä ihmisenä jouduin harjailemaan Twisterin selkää jakkaran avustuksella. Suitset sain helposti ujutettua orin päähän, mutta satulan selkään laittamista en viitsinyt edes ajatella. Onneksi Shady oli pihalla siihen aikaan, kun olimme lähdössä Twisterin kanssa maastolenkille eikä minun tarvinnut miettiä, miten kiipeisin orin selkään. Twister lähti verkkaisesti liikkeelle antaessani sille pohkeita ja lähdin kohti maastolenkkiä, jonka Shady oli minulle kertonut ja reitti oli myös merkattu hyvin viitoilla. Pitkän aikaa kuljimme käynnissä eteenpäin nauttien linnunlaulusta ja pilvien välistä paistavasta aurinkoa. Lumi oli sulanut jo suurimmaksi osaksi reitiltä pois, mutta pientareilla sitä oli vielä vähän.

Maiskautin ja annoin Twisterille hieman pohkeita. Ori nosti saman tien kuuliaisesti ravin ja kulki hieman töksähtelevillä askeleilla eteenpäin, mutta niihin tottui nopeasti ja oli helpompi sulautua osaksi orin selkää. Annoin vielä orille lisää pohkeita ja se nosti laukan. Laukka ei vastannut täysiverisen vauhtia, mutta silti se oli jopa ihanampaa. Vauhtia ei ollut liikaa ja orin pitkä harja kutitteli kivasti kasvoillani. En halunnut rasittaa oria liikaa, ettei Shady säikähtäisi, miten olisin oria rääkännyt. Pidätin laukan raviin ja siitä käyntiin ja ennen Varjon pihaan päätymistä ravasimme vielä yhden lyhyen pätkän. Varjon pihassa vielä taluttelin oria hieman loppuverryttelyksi, jonka jälkeen riisuin sen tallissa varusteista ja vein karsinaan hyvästellen Twisterin apeana.

© Nicky

Webdesign © Shady
Slideshow kuvat © if winter ends, cc, Blake Hall, cc, Rezwan Noor, cc, Thomas, cc
Tämä on virtuaalitalli, this is a sim game stable