Etusivu Orit Oriasema

Wildheart Dazzleflower

Nimi Wildheart Dazzleflower "Wilde"
Rekisterinumero VH16-003-0159
Rotu, sukupuoli Arabialainen täysiverinen (SEA), ori
syntymäaika 01.07.2016
Säkäkorkeus, Väri 152cm, Punarautias
Omistaja Varjon, Shady (VRL-01930)
Kasvattaja Wildheart Arabians, FIN evm
Painotus & taso Koulupainotteinen, GP
3v: 15.07.2016 - 4v: 25.07.2016 - 5v: 05.08.2016 - 6v: 15.08.2016 - 7v: 25.08.2016 - 8v: 05.09.2016 - 8v > satunnaisesti
RHLA-FC, KTK-II

Arabeja usein kuvataan herkiksi ja helposti kuumuviksi hevosiksi. No, Wilde ei ole poikkeus. Se on utelias, aina korvat höröllään menossa joka paikkaan ja jokaiseen tilanteeseen. Kuitenkin jos tilanteessa on yhtään epämukavaa piirrettä, antaa ori kyllä kuulua. Joko juostaan harja putkella pakoon, koitetaan auttaako kaviolla uhkailu tai vaihtoehtoisesti vaan koristaan mahdollisimman uhmakkaan näköisesti. Sellainen hömppä se on, mutta kovin fiksu kuitenkin.

Ratsuna Wildeä on helppo motivoida. Se on miellyttämisenhaluinen ja nopea oppimaan, mikä palkitsee paljon myös itse ratsastajaa. Mutta mitä sitten kuumumiseen tulee, niin sekin puoli orista löytyy. Etenkin haastavat koululiikkeet saavat Wilden nopeasti varpailleen ja niin sanotusti ylireagoimaan. Rauhallinen ratsastaja on valttikortti ja saa kyllä orista kaiken upeuden varmasti irti. Ratsastajan ei myöskään kannata lähteä mukaan Wilden "mörkö nurkassa"- leikkiin, koska silloin sinetöidään että kuka vie ketä. Säikky ja herkkä ratsastaja jää äkkiä orin jalkoihin ja se pääsee niskan päälle. Silloin ohjissa roikkuvaa viedään varmasti sata-nolla.

Onhan Wilde kiltti kuin mikä, mutta hieman hömelö juurikin uteliaisuutensa takia. Kaikki paikat, varsinkin sangot ja takkien taskut on pakko tutkia. Uudet ja ihmeelliset asiat ovat todella kiinnostavia, mutta - ah - niin pelottavia. Hoitajat ovat jo tottuneet siihen, että Wilde tulee intopiukeana luokse varsinkin jos käsissä on jotain rapisevaa tai muuten vain herkun kuuloista. Kuitenkin äkkinäisellä liikkeellä taskusta vedetty karkkipaperi voi olla myös tulta syöksevä lohikäärme jonka kohdalla kannattaa tehdä täyskäännös pukkisarjalla höystettynä.

Luonne © Iina A

Kuvat © studhaterbuscharabians, cc
Kyseessä on virtuaalihevonen!

Abayomi al Raad

ox (SEA) km 155cm evm

Har Khent Skhem

ox (SEA) prt 152cm evm

Khons Iri-tes

ox (SEA) prt 154cm evm

Atefeh al Galel

ox (SEA) km 150cm evm

Ishtar al Raad

ox (SEA) km 147cm evm

Harkhuf

ox (SEA) km 151cm evm

Khepri al Raad

ox (SEA) km 150cm evm

Wildheart Featherflower

ox (SEA) prt 149cm evm

Akhenaten al Esi

ox (SEA) prt 155cm evm

Sekhet al Malik

ox (SEA) km 156cm evm

Eshe-Ra

ox (SEA) prt 145cm evm

Badru al Zaim

ox (SEA) km 148cm evm

Khalil al Khaliq

ox (SEA) km 150cm evm

Shani al Zaim

ox (SEA) km 147cm evm

s. 04.08.2016 - ori, Dazzle CENS - Wildheart Dazzleflower x Amélie ox - om. Shady (VTR-01930)
NÄYTÄ SUKUSELVITYS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Itaque mihi non satis videmini considerare quod iter sit naturae quaeque progressio. Quod autem principium officii quaerunt, melius quam Pyrrho; Sed quae tandem ista ratio est? Cuius ad naturam apta ratio vera illa et summa lex a philosophis dicitur. Hoc loco tenere se Triarius non potuit. Sic vester sapiens magno aliquo emolumento commotus cicuta, si opus erit, dimicabit. Duo Reges: constructio interrete. Suam denique cuique naturam esse ad vivendum ducem.

Quod cum accidisset ut alter alterum necopinato videremus, surrexit statim. Quam nemo umquam voluptatem appellavit, appellat; At ille pellit, qui permulcet sensum voluptate. Qui est in parvis malis.

Kilpailee porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa
KRJ : 6820.47
Kuuliaisuus ja luonne : 3535.53
Tahti ja irtonaisuus : 3284.94
Kilpailee tasolla 11
Maximi taso 10

Näyttely tulokset Match Showt
31.03.2016 - Abgelegenheit - PT. Siiri K - irtoSERT 00.00.0000 - Järjestäjä - Tuomari - Tulos
Muut tilaisuudet
08.05.2017 - RHLA - 7½+3½+5½+7½+8½+5½+7½+8+9½ (70,000 %) First Champion
20.09.2017 - Hevoskantakirja - 20 + 20 + 18 + 17 = 75p. KTK-II

03.04.2017 Kouluvalmennus

Saavuin Varjon oriasemalle jo varhain aamupäivästä. Shady oli jo saanut aamutallin hoidettua ja hevoset vietyä ulos. Hän varusti komeaa arabia käytävällä ja minun oli määrä tänään valmentaa heitä. Annoin Wilden ja Shadyn tehdä alkuverryttelyt rauhassa, sillä siinä samalla pystyin tarkastelemaan ratsukkoa ja jo valmiiksi miettimään, missä pitäisi valmentautua enemmän. Wildellä oli puhtaat askellajit ja se osasi peruskoulujuttuja, joita Shady sen kanssa teki.

"Me voitaisiin aloittaa taivutuksilla. Sulku- ja avotaivutuksia oikealle ja lopuksi muutama vasemmalle", neuvoin pitäen silmät koko ajan kiinni ratsukossa. Aluksi ratsukon yhteistyö sujui, mutta taivutuksien muuttuessa vasemmalle puolelle Wilde kuumui hieman ja turhaantui. "Taisimme lähteä liian hankalalla jutulla liikenteeseen. Kokeillaan jotain simppelimpää, että saadaan onnistumisentunnetta mukaan, niin flow-tilassa kaikki sujuukin mainiosti", hymyilin Shadylle. Vaihdoimme tehtävää harjoituslaukkaan ja parin kierroksen jälkeen mukaan sisällettiin mukaan laukanvaihdot. Ensin lyhyillä sivuilla yhdet ja pitkillä sivuilla kaksi laukanvaihtoa. Sen jälkeen tiheämmin viiden askeleen välein. Kun laukanvaihdot sujuivat ilman ongelmia, oli aika vaihtaa toiseen tehtävään.

"Oletteko, kuinka paljon treenannut täyskäännöksiä? Niitä voitaisiin vielä kokeilla loppuun", totesin Shadylle. Ratsukko läheni L-kirjainta lisätyssä käynnissä ja tekivät lyhyellä sivulla täyskäännöksen takaosalla vasemmalle. Wilde liikkui käännöksessä kömpelösti ja käskin heidän sen toistaa uudelleen yrittäen saaden mukaan hieman enemmän vauhdikkuutta. Toisella kertaa täyskäännös sujui miltei täydellisesti ja taputin ratsukolle käsiäni. "Etteköhän te ole hikoilleet tarpeeksi? Ravatkaa kierros ja sitten vielä muutama kierros pitkillä ohjilla loppuverkaksi", sanoin Shadylle ja tarkkailin ratsukon työskentelyä loppuun asti.

© Valmentaja Nicky

31.03.2017 Abgelegenheitin näyttely

Tänään Wilde pääsi esittämään upeaa rakennettaan ja lennokkaita liikkeitään näyttelykehässä. Näyttely järjestettiin Abgelegenheitin tilalla Saksassa joten kotoota matkaan lähdettiin hieman reilu vuorokausi ennen näyttelypäivää. Matkakaverikseen Wilde sai kotitallilta Silver orin jonka Wilde johdatti isoon traileriin reippaana mallia näyttäen. Itse ajomatka sujui hyvin ja Wilde otti jalottelutauot mukavan rennosti vaikka vieras ympäristö herättikin orissa uteliaisuutta. Perillä Abgelegenheitin tilalla Wilde pääsi pariksi tunniksi tarhaan palautumaan matkasta ja puolen päivän aikaan se haettiin sisälle puunattavaksi ja kiilotettavaksi eli valmistautumaan näyttelykehään. Tallin käytävällä ori seisoi päätään korkealla pidellen ja kaulaansa venyttäen, sen sieraimet puhisivat suurina, silmät tarkkailivat ympäristöä ja korvat kääntyilivät tuon tuosta eteen ja taakse. Vaikka Wilde olikin eleiltään kuin tikittävä aikapommi, antoi se silti hoitajien suorittaa työnsä rauhassa ja pian hieman mutainen ori loisti puhtauttaan ja showshinen avulla harjan viimeiset takutkin saatiin auki. Luokassaan Wilde oli vasta kymmenes vuorossa joten sitä ehdittiin hyvin aktivoimaan näyttelytilanteeseen kehän ulkopuolella ja itse kehään mentäessä ori osoitti osaavansa homman. Se juoksi lennokkain askelin häntä ja kaula korkealla esittelijänsä vierellä eikä piitannut yleisöstä. Kierros juoksua ja seuraavaksi oli rakenteen esittäminen tuomareille. Wilde asettui hyvin kaikille neljälle jalalle ja se seisoi tasapainoisesti. Kaulaakin saatiin vielä hieman lisää venytettyä pienellä ruohotupsulla houkutellen. Hetken oria katseltuaan tuomarit pyysivät vielä nähdä Wilden käynnin suoraan takaa- ja edestäpäin joten esittelijä talutti orin kentän toiseen päähän, sieltä takaisin ja vielä kerran seisonta-asentoon. Käyntiosuuden ori hoiti hyvin, se käveli rauhallisesti mutta siitä huomasi kuitenkin arabeilta toivotun eloisuuden. Kehästä palattiin takaisin tallialueelle odottamaan luokan loppumista ja palkintojen jakoa. Varttitunnin jälkeen päästiin orin kanssa astelemaan takaisin kehään ja vastaanottamaan 4. sija ja irtoSERT!

© Calla

15.03.2017 Kouluvalmennus

Kouluvalmennuksessani tänään oli Shady arabiorinsa Wilden kanssa. Ratsukko oli ehtinyt hyvin lämmittelemään ennenkuin itse saavuin kentälle ja pääsimmekin heti aloittamaan avotaivutusten merkeissä. Aluksi harjoitus aloitettiin käynnissä ja sen sujuessa jatkettiin ravissa niin, että pitkien sivujen alkuihin tehtiin voltit joilta lähdettiin kulkemaan pitkät sivut avotaivutuksessa. Wilde oli energisenä tänään ja voltilla se herkästi liioitteli kaulasta taipumistaan vaikka ratsastaja ratsastikin varsin kevyin avuin. Neuvoin Shadya ratsastamaan isomman voltin ja aktivoimaan kunnolla omalla ulkopohkeellaan hevosen takaosan tulemaan mukaan taivutukseen. Samalla Shady tarkasti kaulasta taivutusasteen joka muuttui heti huomattavasti loivemmaksi kun voltin kokoa muutettiin, hienoa! Itse avotaivutukset sujuivat erinomaisesti ja niitä tarpeeksi toistettuamme molempiin kierroksiin, aloitimme päivän laukkaharjoituksen johon aiheeksi oli tällä erää valinnut laukannoston peruutuksesta. Alkuun heräteltiin ori vain peruutuksiin ja niistä eteenpäin lähtöihin käynnissä tai ravissa ja kun se oli eteenpäin pyytävälle avulle tarpeeksi nopea, otimme mukaan laukan. Laukannostot olivat oikein hyviä ja nopeita, mutta samalla pehmeitä. Pieniä ongelmia oli ennemminkin peruutuksessa sillä toisinaan ori ei malttanut pysyä nahoissaan ja tehdä huolellista peruutusta, mutta kun ratsastaja sitä aikansa komensi ja pisti peruuttamaan niin kauan, että se liike meni suorassa, ori ymmärsi olla venkuilematta ja liike alkoi onnistumaan. Loppujen lopuksi peruutukset olivat aktiivisia ja hevonen teki ne suorassa linjassa. Päivän valmennus onnistui ratsukolta oikein hyvin ja vielä loppuverryttelyissäkin meno näytti hyvältä.

© Valmentaja Calla

10.03.2017 Kouluvalmennus

Shady ja Wilde olivat juuri päässeet kentälle, joten he saivat vielä hetken kävellä. Seuraavaksi otettiin lyhyempää ohjaa ja lähdettiin käynnissä verryttelemään hevosta. Aloitettiin ihan perus ympyrästä, jonka jälkeen siirryttiin pohkeenväistöön. Otettiin ravi mukaan ja tehtiin ravissa väistöt. Wilde tuntui aluksi kuin liimatulta kenttään, sillä siitä ei irronnut minkäänlaista liikettä. Lähdettiin työstämään kokoamista ja lisäämistä, sekä siirtymisiä jotta orista saisi hieman vetreämmän. Tehtävät tuottivat tulosta ja orista alkoi irrota oikein nättiä liikettä. Otettiin tehtäviin mukaan laukka. Ensin ratsukko sai tehdä puoliympyröitä harjoituslaukassa, jonka jälkeen aloitettiin laukkojen kokoaminen. Wilde kulki erittäin rennosti Shadyn alla ja ratsukko oli ilo silmälle. Otettiin pienet välikäynnit ja aloitettiin sulkutaivutuksien teko ravissa. Wilde kuunteli ratsastajaa hyvin, sekä ratsastaja keskittyi niin tehtävä onnistui hyvin. Wilde tuntui osaavan kaikki liikkeet mitä häneltä pyydettiin, työskentelypiruetit ja laukanvaihdot joka toisella askeleella luonnistui hyvä tempoisesti ja kuuliaisesti. Ratsukko sai treenata pienen pätkän vaativan A'n radasta johon kuului voltti, sulkutaivutus vasemmalle, siitä lisättyyn raviin ja kokoaminen. Kokoamisesti siirryttiinkin keskilaukkaan ja taas kokoamiseen. Ratsukko suoritti tehtävän hienosti ja olisivat ansainneet joka kohdasta ainankin kahdeksan pistettä! Ratsukko keksittyi annettuihin tehtäviin ja työskenteli ilman ongelmia. Otettiin loppuun vielä verryttelyksi hieman ravia tehden kahdeksikkoa. Kahdeksikon keskellä täytyi pysähtyä ja siirtyä siitä suoraan raviin. Tässä vaiheessa Shady tuntui olevan hieman väsyksissä ja pidätteet olivat välillä voimakkaat, joten Oksi protestoi tilannetta viskomalla päätään. Shadyn kevennettyä kättä ja ohjastuntumaa alkoi yhteistyö pelata ja he saivatkin jatkaa itsenäiseen loppuverryttelyyn.

© Valmentaja rritu

Webdesign © Shady
Slideshow kuvat © if winter ends, cc, Blake Hall, cc, Rezwan Noor, cc, Thomas, cc
Tämä on virtuaalitalli, this is a sim game stable