Säännöt

Virtuaalinäyttelyitä koskevat säännöt on hyvä hallita edes jokseenkin, mikäli kyseessä on tavallinen näyttelyharrastaja. Tuomariksi halajavan on tärkeää ymmärtää säännöt, arvosteluperusteet ja esimerkiksi muotovalionarvoja koskevat säännöt erityisen tarkasti.

Osallistumisoikeus

Jokainen virtuaalikoira, jolla on rakennekuva oikeasta koirasta, on kelvollinen osallistumaan YVNL:n alaiseen näyttelyyn.

Rakennekuvalla tarkoitetaan viereisen kaltaista kuvaa: sivuprofiilikuva koirasta, joka seisoo. Mikäli koira on liikkeessä, makuullaan tai istuma-asennossa kuvassa, sitä ei voida hyödyntää virtuaalinäyttelyissä.

Kuva on sitä parempi, mitä suurempi se on, mitä tarkempi se on ja mitä selkeämmin siitä on nähtävillä koiran rakenne kokonaisuudessaan. Kuvia voi olla myös useampi, kunhan ne ovat samasta koirasta.

Osallistuessasi sinun täytyy tietää myös kuvassa esiintyvän koiran rotu, sukupuoli ja ikä. Karvaturrit-foorumilla on mahdollisuus saada tähän arvioita muilta harrastajilta!

Mikäli koiran kuvat vaihtuvat sen elinaikana, kaikki aiemmilla kuvilla ansaitut näyttelytulokset nollaantuvat.

Kuva/Picture © Nickthevet (CC BY-NC-ND 2.0)

VFCI:n säännöt

YVNL:n alaisissa näyttelyissä noudatetaan vFCI:n laatimia sääntöjä.

Ilmoittaessasi virtuaalikoiraa näyttelyyn, on hyvä ensimmäiseksi tarkistaa, mihin luokkaan koirasi kuuluu kuvansa perusteella. Jokainen virtuaalikoira osallistuu yhteen seitsemästä arvosteluluokasta, joihin pääset tutustumaan täällä. Luokka riippuu koiran kuvassa esiintyvän koiran iästä. Mikäli et tiedä kuvan koiran tarkkaa ikää, voit arvioida sen itse tai pyytää jotakuta arvioimaan sen.
Tuomari arvostelee kuvassa esiintyvän koiran ulkonäön käyttämällä koirarodun virallista rotumääritelmää apunaan. Eri tuomareilla saattaa olla hyvinkin erilaiset mielipiteet saman koiran rakenteesta. Laatumaininnoista ja arvosteluperusteista pääset lukemaan täällä.

Koirasi voi valioutua yhteensä jopa kahdeksan maan muotovalioksi. Tie siihen saattaa kuitenkin olla pitkä. Koira saavuttaa muotovalion arvon, kun tuomarit ovat myöntäneet sille tarpeeksi sertifikaatteja eli SERTejä. Kansainvälisissä näyttelyissä (eli KV-näyttelyissä), kuten voittajanäyttelyissä, jaetaan myös CACIBeja eli kansainvälisiä sertifikaatteja. Niiden avulla koiralla on mahdollisuus saavuttaa kansainvälisen muotovalion arvon eli vKANS MVA -arvon.

Kuva/Picture © Al_HikesAZ (CC BY-NC 2.0)

Näyttelyyn ilmoittautuminen

Osallistuminen tapahtuu useimmiten sähköpostitse. Näyttelysivulla on ilmoitettu näyttelykohtaiset osallistumisohjeet. Tärkeitä seikkoja on osallistumiskoodi, sähköpostiosoite, johon viesti lähetetään sekä otsikko, jonka avulla näyttelyn järjestäjä tunnistaa viestisi.

Virtuaalinäyttelyissä käytettävä osallistumiskoodi on tämä.

FCI-ROTURYHMÄ
ROTU
LUOKKA
u./n. <a href=”HTTP://KOIRAN SIVUN OSOITE”>KOIRAN NIMI</a><br>

Osallistumiskoodista täytetään ISOLLA kirjoitetut kohdat.


Klikkaamalla saat viereisen kuvan auki.

Kuva on sähköpostiesimerkki virtuaalinäyttelyyn osallistumisesta.

  • Rodut laitetaan aina aakkosjärjestykseen.
  • Arvosteluluokat laitetaan ”nuorimmasta vanhimpaan”.
  • Urokset laitetaan ennen narttuja.
  • Urosten ja narttujen väliin jätetään yksi tyhjä rivi.

Joissain näyttelyissä jokainen roturyhmä ilmoitetaan omassa viestissään (esimerkiksi FCI1-ryhmän koirat omassa viestissään, FCI2-ryhmän koirat omassa viestissään…), kuten kuvan esimerkissä. Tästä löytyy kuitenkin aina erikseen maininta näyttelysivulta.

© YVNL
Ulkoasu © Shady
Kuunsirppi: misuno[a]viidakkosusi.fi
Sparkle: virtuaalisuus[a]gmail.com

Päivitteljöiden hallintapaneeli

Uusimmat valiot

LisättyKoiran nimiRotu
11.2.2019n. Hunterphobia's Highly Ferretenglanninspringerspanieli
11.2.2019u. QQ's High Jumpenglanninkääpiö
11.2.2019n. Reika Bagashiba
11.2.2019n. Tang`s Sho Shitatsushikoku
11.2.2019u. Zhang Hing Hangshikoku

Uusimmat näyttelyt

VIP/PVMJärjestäjäRyhmät/Rodut
2019.07.10/2019.07.13Gazer'sFCI 10
2019.06.15/2019.06.18Karmiva (KV)kaikki
2019.03.30/2019.03.31vUSAW-19 (KV)kaikki
2019.03.30/2019.03.31vGERW-19 (KV)kaikki
2019.06.25/2019.06.30Pimeyteen Kadonnutbordercollie