LUOKAT

ALO (alokasluokka)

Aivan ensimmäinen luokka, josta jokainen koirakko joutuu aloittamaan, oli se miten taitava lähtötasoltansa tahansa. Jotta koira pääsisi kilpailemaan ylemmässä luokassa, täytyy sen ensin saada kaksi kertaa ykköstulos ALO-luokasta.

Luokan tehtävät: Kokonaisvaikutus, Paikalla makaaminen 1min, Seuraaminen, Maahanmeno seuraamisen yhteydessä, Luoksetulo, Noutoesineen pitäminen, Kauko-ohjaus, Estehyppy.

AVO (avoin luokka)

Kun koira on saavuttanut kaksi kertaa ensimmäisen palkinnon alokasluokasta ja tulokset löytyvät tulospalvelusta, voi koirasi osallistua avoimeen luokkaan. Luokkasiirron saatuaan koirakko ei voi enää kilpailla edellisessä luokassa.

Luokan tehtävät: Kokonaisvaikutus, Paikalla istuminen 1min ohjaajat näkyvissä, Seuraaminen, Seisominen seuraamisen yhteydessä, Luoksetulo, Istuminen tai maahanmeno seuraamisen yhteydessä, Lähettäminen määrätylle paikalle ja maahanmeno, Noutaminen, Kauko-ohjaus, Estehyppy, Merkin kiertäminen ja paluu perusasentoon.

VOI (voittajaluokka)

Voittajaluokkaan pääsy vaatii kaksi ykköstulosta edellisestä, avoimesta, luokasta. Molempien tulosten tulee lisäksi löytyä tulospalvelusta ennen voittajaluokkaan osallistumista.

Luokan tehtävät: Kokonaisvaikutus, Paikalla makaaminen 2min ohjaajat näkösuojassa, Seuraaminen, Seisominen ja/tai istuminen ja/tai maahanmeno seuraamisen yhteydessä, Luoksetulo ja pysäytys seisomaan, Lähettäminen määrätylle paikalle - maahanmeno ja luoksetulo, Ohjattu noutaminen, Tunnistusnouto, Kauko-ohjaus, Metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten.

EVL (erikoisvoittajaluokka)

Erikoisvoittajaluokkaan pääsy vaatii kaksi ykköstulosta voittajaluokasta. Molempien tulosten tulee lisäksi löytyä tulospalvelusta ennen erikoisvoittajaluokkaan osallistumista. Tämä luokka on viimeinen ennen tokovalionarvon saavuttamista.

Luokan tehtävät: Kokonaisvaikutus, Paikalla istuminen 2min, Paikalla makaaminen 1min ja luoksetulo, Seuraaminen, Seisominen ja istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä, Luoksetulo ja pysäytykset seisomaan ja maahan, Lähettäminen määrätylle paikalle - maahanmeno ja luoksetulo, Ohjattu noutaminen, Merkin kiertäminen pysähtyminen ja ohjattu noutaminen esteen yli hypäten, Tunnistusnouto, Kauko-ohjaus.


LUOKISSA ETENEMINEN

Suoritettavien luokkien järjestys on siis seuraava:
ALO » AVO » VOI » EVL » vFIN TVA

Huomioithan, että mikäli koirasi on saanut alokasluokasta luokkanousuun vaadittavat 1-tulokset vaikkapa 10.08.2008 ja 20.08.2008 pidetyistä kilpailuista, se ei voi osalllistua 15.08.2008 järjestettävässä kilpailussa AVO-luokkaan! Sen sijaan voit ilmoittaa koirasi vaikkapa 21.08.2008 pidettävässä tokokilpailussa AVO-luokkaan.

Valionarvon saavuttaakseen koira tarvitsee kolme ykköstulosta EVL- eli erikoisvoittajaluokasta. 18.01.2016 näyttelytulos vaatimus poistettu.


PALKINNOT

Jokainen koira saa tuomarilta pisteet suorittamistaan liikkeistä ja koirakot sijoitetaan paremmuusjärjestykseen. Huomaathan, että luokissa etenemisen ja valioitumisen kannalta vain I-palkinnot ovat merkityksellisiä. Koira ei siis voi nousta luokasta esimerkiksi kahdella II-palkinnolla.

ALO, AVO

100-75 p. = I-palkinto
74-50 p. = II-palkinto
49-20 p. = III-palkinto
alle 20 p. = hylätty

VOI, EVL

120-85 p. = I-palkinto
84-60 p. = II-palkinto
59-25 p. = III-palkinto
alle 25 p. = hylätty


KOULUTUSTUNNUKSET

Tokon koulutustunnus ("koulari") on mahdollista saada, kun siirtyy luokasta ylempään luokkaan. Koulutustunnuksella ei käytännössä ole merkitystä, mutta se toki tuo realistisuutta. Koiran omistaja saa itse lisätä koulutustunnuksen koiran titteliriviin, mikäli näin haluaa. Koulutustunnusten käyttäminen ei ole millään muotoa pakollista!

Koulutustunnusten saaminen:
2x ALO1 -- TK1
2x AVO1 -- TK2
2x VOI1 -- TK3
3x EVL1 -- TK4 FIN TVA

Huom! Koulutustunnukset korvaantuvat, kun se saa seuraavan luokan koulutustunnuksen!

Väärin: TK1 TK2 Karvatassun Laikku
Oikein: TK2 Karvatassun Laikku


OSALLISTUMISOIKEUS

Tokokokeisiin on mahdollista osallistua kaikenrotuiset ja -kokoiset koirat. Ainoa vaadittava asia on, että koiran tulee olla hyväkuntoinen ja terve. Iällä ei ole merkitystä.

Uuden osallistumiskoodin myötä rotu tulee ilmoittaa osallistuttaessa. Rotukoodeina tulee käyttää palveluskoirakokeiden hyväksymiä rotukoodeja roduilla, joilta löytyy palveluskoiraoikeudet. Muiden koirien kohdalla tulee käyttää agilityliiton rotulyhenteitä.


TULOSPALVELU

Vanhan tulospalvelun löydät Täältä. Tulospalvelu on otettu pois käytöstä 11.06.2010 eikä sitä enää päivitetä. Tämän jälkeen kaikkien tulosten tulee löytyä koiran omalta sivulta.webdesign © Shady
Ulkoasun kuva © Sigitius