.:: Oisko Toi - Pentuja ::.

Pentuja

Meillä ei ole tällä hetkellä pentuja.
Seuraava pentue suunnitteilla Darralle vuodelle 2024.

Darra on erittäin sosiaalinen, vilkas ja vauhdikas harrastuskoira. Se on mielettömän nopea oppimaan uusia asioita, jonka takia sen kanssa on mielekästä harrastaa. Darran riistavietti on erittäin korkea ja se onkin jo pienestä asti ottanut kaiken riistan spontaanisti suuhunsa ja haluaa tuoda löytämänsä asiat omistajalleen. Vauhdin takia rauhoittumista on jouduttu harjoittelemaan huomattavasti enemmän kuin emänsä kanssa, mutta työ on palkittu ja Darra on mitä mahtavin treenikaveri. Darra rakastaa kaikkea ja kaikkia, välillä ylitsepursuavan paljonkin. Darran luonteessa on tietynlaista pehmeyttä, joka on näkyvissä esimerkiksi MH-luonnekuvauksen tuloksissa. Darran pehmeys ei ole milloinkaan ollut ongelma, vaan Darra pystyy kantamaan itsensä kaikkialla, myös isommankin säikäytyksen jälkeen. Darra siis palautuu todella hyvin kaikesta epämiellyttävästä, eikä nämä luonneominaisuudet juurikaan normi arjessa näy. Darra on rakenteeltaa tasapainoinen kokonaisuus, korkeudeltaan rotumäärimelmän keskipaikkeilla. Kevyt, hieman kapea runkoinen narttu. Tämän takia Darralle on etsinnässä luonteeltaan hyvin tasapainoinen uros, joka myös omaa hyvät rodunomaiset taipumukset ja on terveeksi tutkittu. Lisää tieto uroksesta tulee myöhemmin.

Darra on terveystutkittu seuraavasti: Lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät OK, selkä LTV0 VA0 SP0, Geenistesteissä CMS, MD, NCL, SAN,GR-PRA1, GR-PRA2, prcd-PRA, DEB, Ichtyosis & Ichtyosis type2 — clear/terve. Darran luustokuvat ovat nähtävillä Darran omilla sivuilla. Tarkempaa tietoa kaikista kirjain yhdistelmistä löytää sairaudet-välilehdeltä.

Tuloksia Darralla eri harrastuksista seuraavasti: NOU1 (noutajien taipumuskoe, hyväksytty), NOME-B ALO2, KÄY EH sekä hyväksytty MH-luonnetestitulos. Darra myös käy vuosittain käytännön metsällä.

Pennuista odotan hyvin aktiivisia, korkea moottorisia harrastuskoiria moneen menoon.


Pennut myydään ensisijaisesti harrastaviin/metsästäviin ja harrastuksista kiinnostuneisiin koteihin perheenjäseniksi. Jokaisen pennun toivomme käyvän PEVISA kuvauksissa niiden täytettyä 12kk. Arvostan myös suuresti mikäli omistajat kuvauttavat koiriensa selät (LTV, SP, VA) niiden täytettyä 24kk - tämä siksi myöhemmin, jotta myös spondyloosi lausunnon saisi virallisena. Järjestän mielelläni mahdollisuuksien mukaan joukkokuvauksia pentueille. Kasvatuksessani pyrin kiinnittämään huomiota koirien terveyteen, luonteeseen, hyviin vietteihin sekä rodunomaiseen ulkomuotoon. Mitään takeita en kasvattajana silti pysty pennuille antamaan siitä, että koirasta tulisi esimerkiksi menestyvä nomekoira. Jokainen pentue pentutestataan ja sen perusteella mietitään millainen koti olisi millekkin pennulle se paras mahdollinen.

Pennut kasvavat osana perhettä tottuen kaikkiin normaaleihin arjen ääniin ja alustoihin. Pennut luovutetaan aikaisintaan 7viikon ikäisinä, rekisteröityinä, madotettuina sekä eläinlääkärin tarkistamina. Jokainen pentu saa mukaansa kirjasen, johon olen koonnut ohjeita pennun ruokinnasta, kasvatuksesta ja koulutuksesta. Pentu saa mukaansa myös elinikäisen kasvattajan tuen.

Toivon pentukyselyt ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen miakataja [a] kultsu.net. Alle olen listannut joitain kysymyksiä, joihin toivon mietittävän vastausta yhteyttä otettaessa.

  • Kerro itsestäsi ja ketä kanssasi asuu.
  • Millainen on koirakokemuksesi?
  • Onko sinulla ollut aikaisemmin kultaistanoutajaa?
  • Oletko aikaisemmin harrastanut jotain koirien kanssa?
  • Miten päädyit kultaiseennoutajaan?
  • Oletko kiinnostunut harrastamaan tai kisaamaan koiran kanssa?
  • Mikä herätti kiinnostuksesi meidän kultaisiin ja/tai tulevaan pentueeseen?
  • Mikä on mielipiteesi yhteydenpidosta kasvattajan kanssa?
  • Aiotko tehdä virallisia terveystutkimuksia lonkkien, kyynärien, silmien tai selän suhteen?
  • Millaisia ominaisuuksia toivot tulevalta pennulta löytyvän?

Lisä linkkivinkki: Golden Ring ry:n "Minullekko pentu" (click)