Huom!
Huomaathan, että kyseessä on virtuaalikoirien harrastustoiminta, jolla ei ole mitään tekemistä oikean elämän tai oikeiden koirien koe- ja harrastustoiminnan kanssa. Lue lisää virtuaalikoiratoiminnasta tältä sivulta.

VVL INFO

Kisakoe

Kisoissa voidaan järjestää myös kisakoe, johon saavat osallistua vain valjakkorodut. Kisakokeen arvostelussa käytetään arvosanoja kiitettävä (REK1), hyvä (REK2) ja hyväksytty (REK3) sekä hylätty (REK0).

Kisakokeen idea perustuu mittaamaan koiran nopeutta. Nopeus ei ole muille valjakkoroduille niin tärkeää kuin siperianhuskyille. Alaskanmalamuutti ja grönlanninkoira ovat enemmin jalostettu raskaan kuorman kestäviksi vetäjiksi. Niille nopeus ei ole se tärkein, ei tietenkään nopeus tee huskystakaan erinomaista rekikoiraa. Vaan siihen kuuluu moni tärkeä muu asia, jotka enemmin testataan pitkillä matkoilla sekä käyttökokeissa. Koska valjakkorodut ovat siis nopeudeltaan niin erilaisia, ne kisaavat erikseen (poikkeuksena alaskanmalamuutit ja grönlanninkoirat, jotka kisaavat samassa luokassa. Tämä siksi, koska grönlanninkoirien kanta on vähäinen ja molemmat rodut on jalostettu raskaan kuorman vetäjiksi). Kisakoe pidetään itse lähdön yhteydessä ja siksi siinä jaetaan myös rankingpisteet.

Käyttökoe

Käyttökokeen arvostelussa käytetään arvosanoja kiitettävä (REKÄ1), hyvä (REKÄ2) ja hyväksytty (REKÄ3) sekä hylätty (REKÄ0). Käyttökoe muodostuu kolmesta eri osa-alueesta, joissa pyritään määrittämään kokeeseen osallistuvan koiran taso. Kokeessa on kaksi "sarjaa", johtajakoirat ja yleinen luokka. Käyttökokeessa on mukana täysi valjakko, mutta ilmoitat mukaan vain yhden koiran, joka arvostellaan. Kun ilmoitat koiraasi käyttökokeeseen, voit valita laitatko sen juoksemaan johtajan (johtaluokkaan) TAI muulla paikalla (yleiseen luokkaan).

Ajo-osa suoritetaan maastossa, johon sisältyy aurattua tietä tai vastaavaa ja maastoa, jossa ei ole selvästi havaittavaa valmista ajouraa. Ajomatka on käytännössä noin 3-5 km ja se ajetaan ilman varsinaista taukoa. Kuorman painon on oltava vähintään valjakon (koirien) oma paino, johon sisältyy arvostelevan tuomarin, ajajan ja ajoneuvon (reki/kärry) paino. Ajo-osassa arvostellaan käännökset oikealle ja vasemmalle, täyskäännös, tien ylitys, valjakon pysähtyminen, toisen valjakon ja liikkuvan ajoneuvon kohtaaminen, valjakon yleinen hallittavuus ja kokeeseen osallistuvan koiran työskentelyhalukkuus. Tottelevaisuusosassa ajaja käskee valjakon paikalleen ja pysyttelee itse sen läheisyydessä. Valjakon (eritoten kokeeseen osallistuvan koiran) on oltava paikallaan viiden minuutin ajan ja se voidaan suorittaa ajo-osan jälkeen. Käyttökokeen kolmas koeosa, luonne ja yhteistyökyky arvostellaan valjakon koko koesuorituksen ajan.

Jokainen käyttökokeeseen ilmoitettu koira arvostellaan yksilöllisesti, siinä siis testataan miten koira toimii valjakossa.

Vuosittaiset suurkilpailut

Suurkilpailuja voi järjestää kuka tahansa, joka on jo aiemmin osoittanut kykenevänsä hoitamaan valjakkokisan kunnialla alusta loppuun. Niitä ei kuitenkaan voi "tuosta noin vaan" järjestää, vaan sitä tulee erikseen anoa VVL:stä.

○ Year Ramble
○ Year Best Sleddog
○ Drive Shaft
○ Best Sprint Dog
○ Frozen Journey
○ Fullmoon Race

Lähdöt

Valjakkorodut

Virtuaalikoirien valjakkoajojen normaaleihin lähtöihin voi osallistua kaikki koirarodut. Kisa- ja käyttökokeisiin vain VVLn hyväksymät valjakkorodut.

Rankingpisteet ja valioituminen

Rankingpisteet
Rankingpisteitä jaetaan normaaleissa lähdöissä ja kisakokeissa. Ne annetaan lähdön viidelle parhaiten sijoittuneelle valjakolle.

Kisakokeet
Rankingpisteiden lisäksi kisakokeissa jaetaan arvosanoja REK1 (kiitettävä), REK2, REK3 ja REK0. Kiitettävät arvosanat jaetaan seuraavasti:

Kiitettävästi alaspäin REK2, REK3 ja REK0 jaetaan vapaamuotoisesti alempien sijojen valjakoille.

Käyttökokeet
Käyttökokeissa jaetaan arvosanoja REKÄ-YLE/JOH1 (kiitettävä), REKÄ-YLE/JOH2, REKÄ-YLE/JOH3 ja REKÄ-YLE/JOH0. Kiitettävät arvosanat jaetaan seuraavasti:

Kiitettävästi alaspäin REKÄ-YLE/JOH2, REKÄ-YLE/JOH3 ja REKÄ-YLE/JOH0 jaetaan vapaamuotoisesti alempien sijojen valjakoille.
Käyttökokeissa ei jaeta rankingpisteitä.

Valioitumiseen edellyttävät tulokset

Valioiduttuaan koira saa tittelin VVL KVA.

Kun koira on valmistunut, on se ilmoitettava valiolistalle!

Osallistujia koskevat säännöt

Lähtöjä koskevat säännöt ja suositukset

Yleiset säännöt

Normaalit lähdöt

Kisakokeet

Käyttökokeet

© Virtuaalikoirien Erikoisliitot 2016-2021
otsikko kuvat © Dana Orlosky CC, Jim's Photos1 CC, jean louis mazieres CC, Don DeBold CC, Clint Mickel CC, Jim's Photos1 CC, GraciousNeighbor CC, Mait Jüriado CC

Huom!
Huomaathan, että kyseessä on virtuaalikoirien harrastustoiminta, jolla ei ole mitään tekemistä oikean elämän tai oikeiden koirien koe- ja harrastustoiminnan kanssa. Lue lisää virtuaalikoiratoiminnasta tältä sivulta.