Huom!
Huomaathan, että kyseessä on virtuaalikoirien harrastustoiminta, jolla ei ole mitään tekemistä oikean elämän tai oikeiden koirien koe- ja harrastustoiminnan kanssa. Lue lisää virtuaalikoiratoiminnasta tältä sivulta.

VVUL Tuomarointi

Kuka tahansa VVULn säännöt ymmärtävä on oikeutettu tuomaroimaan virallisen vinttukoiraurheilukisoja tämän sivun ohjeita noudattaen.

KOEJUOKSUJEN TUOMAROINTIOHJE

Vaihe 1

Kopioi koko tuomaroitavan kategorian (esimerkiksi kategoria 1) kaikki osallistujat ja liitä lista arvontakoneeseen.
Halutessassasi voit ruksata <br> -tagin käyttöön, mutta sijoitukset eivätkä pisteet ole tarpeellisia. Arvo osallistuneille uusi järjestys.

Vaihe 2

Koirat ovat nyt uudessa järjestyksessä edessäsi. Nyt listasi näyttää siis tässä vaiheessa kutakuinkin tältä (tietenkin luokan omilla koirilla):

Seuraavaksi katsot sen tuomaroitavan kategorian alitettavan ajan, jolla koira pääsee läpi. Tässä esimerkkinä käytetyssä kategoriassa 1 alitettava aika on 28.0 sekuntia.

Alitettavat ajat kategorioittain
Kategoria 1 (280 metriä):  Alitettava aika 30,00 sekuntia.
Kategoria 2-7 (480 metriä):  Alitettava aika 40,00 sekuntia.

Vaihe 3

Avaa seuraavaksi toinen arvontakone. Laita largest value-kohtaan kategorian osallistujien lukumäärä (esimerkkitapauksessamme 8) ja arvo (paina "Get Sequence").
Ensimmäinen numero on nyt se lukumäärä, kuinka paljon jaat hyväksyttyjä aikoja. Eli jos listaksi tulee esimerkiksi tällainen..

Niin jaat 3 hyväksyttyä aikaa. Mikäli listan ensimmäiseksi numeroksi olisi tullut esim. 5, olisimme jakaneet 5 hyväksyttyä aikaa.  Hyväksytty aika = rajan alittava aika.

Vaihe 4

Nyt kolmelle koiralle, joiden arpa suosi pääsevän läpi, täytyy antaa aika joka on alle 30 sekuntia. Voittajan aika voi olla vaikka 27.2s, toisen 27.3s ja kolmannen 27.5s. Nämä ajat siis päätetään itse, kärkipään koirilla ollen aina nopeimmat ajat.

Loput koirat saavat siis ajakseen yli 30.0 sekuntia, sillä ne eivät pääse läpi. Valmiit tulokset voivat näyttää siis esimerkiksi tältä:

RATAJUOKSUJEN TUOMAROINTIOHJE

Vaihe 1

Kopioi tuomaroitavan rodun ratajuoksuun osallistuvien koirien lista ja liitä se arvontakoneeseen.
Halutessassasi voit ruksata <br> -tagin käyttöön, mutta sijoitukset eivätkä pisteet ole tarpeellisia. Arvo osallistuneille uusi järjestys.

Vaihe 2

Koirat ovat nyt uudessa järjestyksessä edessäsi. Nyt listasi näyttää siis tässä vaiheessa kutakuinkin tältä (tietenkin luokan omilla koirilla):

Seuraavaksi katsot tuomaroitavan rodun KV-ajan kilpailussa juostavan matkan kohdalta. Tässä esimerkkirodussa (silkkivinttikoira) KV-ajan vähimmäisaika on 40.00s.

Rotu 280 m 480 m
basenji 30,00 -
cirneco dell'etna 30,00 -
italianvinttikoira 30,00 -
muut rodut - 40,00

Vaihe 3

Tarkista seuraavaksi kuinka monta KV-aikaa saat jakaa. Tässä esimerkki-rodussamme (silkkivinttikoira) on 4 osallistujaa, joten kaavan mukaan saamme jakaa enintään 2 käyttövalionaikaa (joka on tällä rodulla siis alle 32.00s aikaan juostu matka).

KV-aikojen jakokaava
    1-4 osallistujaa - max 2 käyttövalioaikaa
    5-8 osallistujaa - max 3 käyttövalioaikaa
    9-10 osallistujaa - max 4 käyttövalioaikaa

Vaikka KV-aikoja saisi siis tämän luokan kohdalla jakaa maksimissaan 2, se ei välttämättä tarkoita että niin monta tulosta jaetaan. On nyt sivun arvottavissasi, jaatko 0, 1 vai 2 käyttövalio eli KV-aikaa (suositellaan arpomaan tällä arvontakoneella laittamalla arvontakenttään allekkain lista 0, 1 & 2 ja painamalla "Arvo!". Listan ensimmäinen numero on se lukumäärä, kuinka monta KV-aikaa jaat.) Huomaa, ettet missään nimessä saa jakaa enempää kuin 2 KV-aikaa tässä osallistujamäärässä!

Vaihe 4

Nyt jaat ajat, jotka päätät itse. Minun arvonnassani lukumääräksi tuli 1, joten jaan vain yhden KV-ajan alittavan ajan. Lopuille luokan osallistujille jaetaan aika, joka on KV-ajan ylittänyt aika eli esimerkki-rotumme kohdalla yli 40 sekuntia. Valmiiden tulosten pitäisi näyttää jotakuinkin tältä:

MAASTOJUOKSUJEN TUOMAROINTIOHJE

Vaihe 1

Sinulla on edessäsi lista rodun maastojuoksuun osallistuvista koirista, esimerkiksi:

Vaihe 2

Kopioi osallistujien lista ja liitä se arvontakoneeseen.
Älä vielä tässä vaiheessa ruksi <br> -tagia äläkä sijoituksia. Lisää suurimmaksi pistemääräksi 100 ja pienimmäksi pistemääräksi 10. Paina "arvo" ja saat listan, jossa koirille on valmiiksi jaettu pisteet.

Vaihe 3

Kopioi edellisessä arvonnassa saamasi lista ja liitä se arvontakoneeseen.
Halutessassasi voit ruksata <br> -tagin käyttöön, mutta sijoitukset ole tarpeellisia. Jätä nyt piste laatikot tyhjiksi! Tässä vaiheessa saat koirista sekoitetun listan.

Vaihe 4

Seuraavaksi koirat laitetaan juoksemaan pareittain kuten oikeissa maastojuoksuissa konsanaan.
Koska arvoit koirat juuri satunnaiseen järjestykseen, peräkkäiset kaksi koiraa muodostavat juoksuparin keskenään. Mikäli koiria on pariton määrä, voi viimeinen koira juosta yksin ilman paria. Osallistujien lista näyttää kutakuinkin seuraavanlaiselta jaettuna pareihin (pareja tulee niin monta kuin osallistujamäärä sallii):

Vaihe 5

Nyt tehdään vielä lisäykset. Silmäile tätä taulukkoa, se on erittäin tärkeä!

    67-100p = maastosertifikaatti (SERT)
    50-66p = hyväksytty suoritus (HYVÄKSYTTY)
    alle 50p = hylätty suoritus (HYL)

Taulukon mukaan siis esimerkiksi koira Silencieux's Are you my love, joka sai 33 pistettä, joudutaan hylkäämään. Sitten koira Weltraum Anormal rüya, joka sai 63 pistettä, hyväksytään, mutta maastosertifikaattia ei jaeta sillä pistemäärä on alle 67. Koira nimeltä Nezeli Rüzgâr sai 88 pistettä, eli sille jaetaan SERT. Valmiit tulokset siis näyttävät tältä tässä esimerkissämme:

© Virtuaalikoirien Erikoisliitot 2016-2021
otsikko kuvat © Dana Orlosky CC, Jim's Photos1 CC, jean louis mazieres CC, Don DeBold CC, Clint Mickel CC, Jim's Photos1 CC, GraciousNeighbor CC, Mait Jüriado CC

Huom!
Huomaathan, että kyseessä on virtuaalikoirien harrastustoiminta, jolla ei ole mitään tekemistä oikean elämän tai oikeiden koirien koe- ja harrastustoiminnan kanssa. Lue lisää virtuaalikoiratoiminnasta tältä sivulta.