Huom!
Huomaathan, että kyseessä on virtuaalikoirien harrastustoiminta, jolla ei ole mitään tekemistä oikean elämän tai oikeiden koirien koe- ja harrastustoiminnan kanssa. Lue lisää virtuaalikoiratoiminnasta tältä sivulta.

vMEL Info

Lyhyesti lajista

Virtuaalikoirien Maastoesteet ovat periaatteessa agilitya, mutta se tapahtuu maastossa, eli toisinsanoen metsäpoluilla. Polun varrelle tehdään erilaisia esteitä, jotka poikkeavat hieman normaaleista agilityesteistä. Koira pidetään kytkettynä vielä alokasluokissa, mutta muissa luokissa koira on irti. Radan aikana koiran on pysyttävä kokoajan korkeintaan 15 metrin säteellä ohjaajasta. Koirat suorittavat radan yksitellen ohjaajan ohjaamana.

Osallistumisoikeus

Maastoesteessä voivat kilpailla kaikenrotuiset koirat sekarotuisista lähtien. Kilpailuihin otetaan mukaan myös kuvattomat ja piirroskuvalliset koirat.

MEKUMA, MEVA & MEKAVA

MEKUMA on lyhenne sanasta maastoesteen kunniamaininta. MEKUMAn saa, kun koira on sijoittunut luokassaan (ks. MEKUMIEN jako-ohjeet alta). Kun koira on saanut jokaisesta luokasta voittajaluokkaan asti kaksi MEKUMAa, tulee siitä MEVA, eli maastoestevalio. Tälloin koira tulee ilmoittaa valiolistalle, jotta kisaura voi jatkua. Saatuaan valioluokasta kaksi MEKUMAa, tulee koirasta MEKAVA, eli maastoesteen kaksoisvalio. Kun koira löytyy MEKAVA- listalta, se ei voi enää kilpailla maastoesteessä, koska tätä pidemmälle ei enää pääse. Poikkeuksena ovat erilaiset mestaruuskilpailut, jonne myös valioituneet ovat tervetulleita.

Korkeusluokat:

MINI: alle 35cm
MEDI: 36-43cm
MAXI: yli 44cm

Luokat & edistyminen

Jokaisessa lohkossa ovat mukana samat luokat:

Koiran edistyminen kisoissa:

Kilpailuun osallistuminen

Osallistuminen tapahtuu kisasivun ohjeiden mukaan, mutta yleisesti opastettuna: kopioi osallistumiskoodi, täytä ja lähetä kisasivulta löytyvään järjestäjän sähköpostiin. Yksi kisaaja saa ilmoittaa yhteen luokkaan niin monta koiraa, kuin kisasivulla on kisan järjestäjämääritellyt. Jos määrä on 4koiraa/luokka, saat ilmoittaa yhteen luokkaan (MINI ALO, MEDI VOI jne) neljä (4) koiraa. Muistattehan, että toisten koirien kisautus ei ole sallittua. Hoitaja saa kuitenkin kisauttaa hoitokoiraansa. Paljon onnea kilpailuihin!

© Virtuaalikoirien Hupiliitot 2016-2021
otsikko kuvat © Trey Perry CC, washingtonydc CC, Poi Photography CC, Michael Carpentier CC, Cheshiremoe CC, Linnea Björk Timm CC, Sebastian_F CC, Zoe52 CC

Huom!
Huomaathan, että kyseessä on virtuaalikoirien harrastustoiminta, jolla ei ole mitään tekemistä oikean elämän tai oikeiden koirien koe- ja harrastustoiminnan kanssa. Lue lisää virtuaalikoiratoiminnasta tältä sivulta.